Gå til sidens hovedinnhold

Nordhaug angrer ikke på Sky-exit

- Jeg har mye høyere stjerne her, sier nordmannen med Tour de France for øyet.

Den siste uken har nystartede Blanco Pro Cycling hatt sin første, skikkelige treningssamling på Fuerteventura. For de fleste startet oppholdet i godt kjente oransje Rabobank-farger, før alle sist torsdag fikk ikle seg den nye, blåhvite Blanco-drakten.

Men skal vi tro Lars Petter Nordhaug, det nederlandske lagets norske alibi, er ikke skiftet av drakter den største forandringen som har funnet sted under den varme Atlanterhavssolen.

- Det har vært en del endringer i ledelsen og selv de som var her i fjor merker at en stor endring har skjedd. De forteller at hele atmosfæren på laget er annerledes, sier Nordhaug til procycling.no, sliten etter en fem timers økt med påfølgende spurttrening.

Etter sin store gjennombruddssesong i år, med en solid vårkampanje og seieren i GP de Montréal i Canada på høsten, rømte nordmannen tilsynelatende stabile rammer i Team Sky til fordel for tradisjonsrike Rabobank, ute på det turbulente sykkelkontinentet.

Kan og vil prestere godt
Men selv om lagets hovedsponsor forsvant i vaken av skandaleavsløringene rundt den tidligere sykkelkongen Lance Armstrong, angrer ikke Nordhaug på at han forlot Sky-skuta og dro over kanalen. Etter å ha diskutert sin fremtid med Blanco-ledelsen denne uken, er det tydelig at nederlenderne har store planer for 28 åringen fra Nøtterøy.

- Ledelsen har tro på at jeg kan prestere godt stort sett hele sesongen og derfor skaffe poeng til laget. Det er ingen tvil om at jeg har mye høyere stjerne her enn hos Team Sky. Det er tydelig at laget vil satse på meg, og det kjennes godt, sier en motivert Nordhaug.

- Vi jobber veldig seriøst. Laget og trenerne har en god plan for hvordan de jobber og følger opp de enkelte rytterne. De har fokus på coaching og ernæring, og hele treningsfilosofien virker veldig gjennomtenkt, sier Nordhaug.

Rittplanen 2013
Lagets nye manager Richard Plugge jobber nå iherdig med å finne en ny hovedsponsor. Amstel Gold Race er første frist for den oppgaven, et ritt Nordhaug også sikter mot. Før den tid venter enten en myk start på Mallorca.

- Litt usikkert hva jeg skal kjøre enda, men jeg åpner i alle fall i februar, som uansett blir en stor treningsmåned. Deretter skal jeg kjøre Strade Bianche for første gang, før jeg tar turen til Trrieno-Adriatico, hvor vi sikkert skal ha en mann i sammendraget, men det kan også bli noen fine muligheter for etappeseire for min del.

- Før Ardennene kjører jeg Baskerland rundt som siste oppvarming. I Ardennene er det meg, Paul Martens og Bauke Mollema det skal kjøres for. De er også gode ryttere, så jeg må sørge for være i god form og få den støtten jeg trenger.

Etter en lang vårsesong er planen for mai stort sett hvile. Om Nordhaug skal kjøre Glava Tour eller Tour of California er ikke bestemt.

Alle veier fører til Tour de France
Helt siden han opplevde Marco Pantani, den magiske italienske storklatreren, har Nordhaug drømt om å kjøre Tour de France. Og nå når nordmannen er en større fisk i en litt mindre dam, er sjansene for tour-debut større en noen gang. Men Nordhaug tar ingen ting for gitt.

- Ledelsen har gitt meg gode signaler på at de vil ha meg i Tour de France, men man kan legge alle mulig planer om slikt. Faktum er at man må være god nok. Jeg har fått beskjed om at hvis ting går som de skal blir jeg med til Tour de France, og jeg jobber mot det målet, sier Nordhaug.

- Jeg kjører bare én Grand Tour i år, avslutter Nordhaug.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser