Gå til sidens hovedinnhold

Nordhaug blir Sky-kaptein

- Gjør gjerne en jobb for Simon Gerrans mot slutten, påpeker 26-åringen.

Kurt Asle Arvesen har latt seg overbevise:

- Lars Petter er i godt nok slag til at vi bør kjøre for ham i Amstel Gold Race, fortalte han procycling.no denne uka.

Vestfoldingen har vist seg fram både under Critérium International, Murcia rundt og senest i Baskerland rundt. I sistnevnte ritt kom han inn blant de 30 beste på åpningsetappen, og hadde ikke mer enn 40 sekunder opp til klatregeiter som Joaquim Rodriguez (Team Katjusja), Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) og Andreas Klöden (Team RadioShack).

Nordhaug og Gerrans
Påskens klassikerrad i Ardennene, passer enda bedre for nordmannen.

I den foreløpige planen som er lagt av Sky-laget foran søndagens ritt, er Nordhaug ført opp blant rytterne som skal markere seg på resultatlisten.

- Det er Simon Gerrans og meg det skal kjøres for. Vi har ingen soleklar favoritt til rittet, men målet er å få inn en rytter blant de ti beste, forteller Nordhaug til procycling.no.

Gerrans mislyktes i fjorårssesongen, og ble nummer 64 i Amstel, 55 i La Flèche Wallonne og samlet seg til en 11.-plass i Liège-Bastogne-Liège.

Da han kjørte for Cervélo TestTeam i 2009, lød den samme rekken 7-5-5 i Ardennene.

Bakkeklassiker
Nordhaug er derfor ingen problemer med å gi en hjelpende hånd til lagkompisen, dersom laget skulle komme i den heldige situasjonen med å ha to ryttere igjen under finalen.

- Han har en mye bedre spurt enn meg i en slik avslutning. Cauberg er ikke brutal i seg selv, men etter 260 kilometers sykling i kupert terreng, er det den det.

Sky-rytteren er i ferd med å pådra seg et stempel som en liten outsider, ettersom han sjelden prater seg selv opp foran viktige ritt.

I fjor spilte han seg selv ut av kampen om VM-uttaket, ved å uttale til procycling.no at «dersom laget skal tas ut før Spania rundt, hadde jeg tatt ut Edvald, Thor og Kurt».

Landslagssjef Steffen Kjærgaard endte til slutt opp med å ta ut Alexander Kristoff i stedet for Sky-veteranen.

Overrasket i Murcia
Da Aftenposten i forrige uke ba om en reaksjon på at Steven De Jongh halvveis åpnet opp for å vurdere Nordhaug til årets Tour de France, svarte nordmannen følgende:

- Det er ingen vits i å dra de spekulasjonene videre. Sky har et kjempelag, og de tar selvsagt med seg rutinerte folk. Resultatmessig har jeg kanskje hatt en bedre sesong enn Kurt (Asle Arvesen), men under Tour de France, vil han gjøre en bedre jobb en meg – garantert!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

procycling.no tok opp dette med hovedpersonen selv, da vi møtte ham på Bislett i forkant av avreisen til Nederland.

- Det har vært min taktikk at jeg ikke har sagt så mye om egen form i forkant av rittene. Foran Murcia rundt visste jeg at formen var bedre enn jeg ga uttrykk for. Den første dagen lå jeg foran og dro, og var den første rytteren som ble ofret. Dagen etter ble jeg nummer sju under fjelletappen.

- Hvorfor velger du å gjøre det på den måten?

- Det har vært en måte for meg å bygge styrke på. Jeg har holdt lav profil og bygd meg sakte opp. Du må huske på at jeg kom inn i Sky som et relativt ubeskrevet blad. Det er selvsagt viktig å få sjansen, og bli kjørt for en gang, men da blir også fallhøyden større. De gangene må man tørre å si at man er sterk, og man må tørre å feile. Jeg har intet ønske om å være underdog hele tiden, selv om det kan være positivt i starten av karrieren.

Edvald stoler på lagkompisen
Søndag bør i hvert fall 26-åringen benytte sjansen. Edvald Boasson Hagen er som kjent ute med skade, mens ryttere som Rigoberto Uran og Thomas Lövkvist ikke slutter seg til troppen før onsdagens La Flèche Wallonne.

Boasson Hagen, som ellers hadde vært et naturlig kapteinsvalg til et slikt ritt, er trygg på at lagkameraten kommer til å levere varene.

- Jeg tror Lars Petter kan gjør et veldig bra løp. Han virker å være i god form, og løypa passer ham godt. Det blir spennende å følge med, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Skal du følge med på Lars Petter Nordhaug, Kurt Asle Arvesen og Amstel Gold Race? procycling.no gir det den beste LIVE-dekningen fra rittet. Heng med!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken