Søndag sykles WorldTour-rittet GP Ouest France-Plouay.

I utgangspunktet skulle fem norske ryttere sykle rittet, men slik blir det ikke.

Lars Petter Nordhaug har nemlig blitt syk og kan ikke stille til start.

- Det har vært litt sånn denne uken, sier Nordhaug til procycling.no søndag morgen.

- Det startet med forkjølelsessymptomer, og så har jeg blitt sår i brystet og hoster og sånt. I samråd med legen på laget og på Olympiatoppen bestemte jeg meg for å ikke kjøre.

Tilbake i trening
Nordmannen har vært på en antibiotikakur og tok noen dager av sykkelen.

- Jeg syklet en rolig tur i går på to-tre timer, og skal gjøre det samme i dag. Jeg er i trening, men det var ikke noe tema å sykle ritt.

Også i fjor slet Nordhaug med sykdom på denne tiden av året. Da endte det hele strålende med seier i GP Montréal og sterk kjøring i VM. Likevel kunne sykdomsperioden kommet på et mer beleilig tidspunkt.

- Jeg sliter alltid litt med sykdom på våren og på høsten. Det er vanskelig å unngå, men det er kjedelig å miste dette rittet. Nå får jeg bare rittene i Canada før VM. Det er ikke optimalt, men at jeg er syk nå, gjør at det er mindre sjanse for å bli syk inn mot Canada og VM.

Ikke perfekt
29-åringen antar at han er tilbake i full trening i løpet av to til fire dager.

- Det hadde vært optimalt med dette ritt før Canada og VM, men det er ikke alltid det går helt perfekt.

Det franske rittet er for både spurterne og angrepsvilje klatrere. Både Matt Goss og Vincenzo Nibali har vunnet rittet tidligere.

I fjor var det Edvald Boasson Hagen som var sterkest. Han gikk solo med noen kilometer igjen av rittet, og ingen hadde sjanse til å kjempe mot monsterkreftene til Sky-rytteren. I mål var han fem sekunder foran Rui Costa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kunne kjempet om toppresultat
Den 27 kilometer lange runden som syklistene sykler, inneholder flere tøffe bakker som gjør at klatrere kan sette spurterne under press. Det kunne passet Nordhaug, som har bra punch i beina, fint.

- I absolutt toppform kunne jeg vært med foran og kjempet. Sånn rittet ble i fjor, med mye støting og grupper, hadde jeg håpet å være med i finalen og kjørt inn et godt resultat eller hjulpet laget. Hadde det blitt spurt, hadde det vært vanskelig, analyserer Nordhaug.

Norske seiersmuligheter
Men selv uten Nordhaug på startstreken er det hele fire nordmenn med. Thor Hushovd, Alexander Kristoffer, Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen sykler nemlig. Nordhaug har tro på norsk suksess.

- Hvis det blir spurt og mange henger med, kan Alex gjøre det veldig godt. Blir det litt for tøft for ham, har Thor en god mulighet. Begge de to er seierskandidater.

Det blir uansett ikke lett å vinne for nordmennene. En haug med stjerner stiller nemlig til start. Rui Costa jakter revansje etter fjoråret, Giacomo Nizzolo har vist meget god form i år og Sylvain Chavanel er alltid offensiv, for å nevne noen. Alberto Contador sykler sitt andre ritt siden Tour de France.

Det neste rittet for Nordhaug blir GP Québec om nesten to uker.

- De neste rittene er mye viktigere for meg enn dette. I Canada har vi et kjempesterkt lag. Jeg drar dit 9. september, så jeg har ni dager hvor jeg kan få en fin treningsperiode med mange langturer. Så blir det en ny liten treningsperiode etter Canada. Jeg skal lade opp på samme måte som til Ardenner-klassikerne, advarer Nordhaug.