RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

Nordhaug får ny hovedsponsor

Sist oppdatert:
Nordmannens arbeidsgiver har sikret framtiden.

Lars Petter Nordhaug signerte i fjor sommer en kontrakt med Rabobank. De trakk seg som sponsor samme høst. Laget fortsatte årets satsing med navnet Blanco Pro Cycling Team.

Les også: - Vi forholder oss til kontrakten

Laget var økonomisk garantert for årets sesong, men fra og med 2014 sto laget uten en økonomisk hovedsponsor, og rytternes framtid var usikker.

Amerikansk sponsor
Nå melder telegraaf.nl at det amerikanske firmaet Belkin har signert en to og et halvt års lang kontrakt som hovedsponsor. Den nederlandske nettavisa skriver at kontrakten starter med årets Tour de France, og at lagets trøyedesign vil bli endret av hensyn til den nye sponsoren.

procycling.no skrev om den amerikanske interessen for sykkellaget i mai. Da kom det fram at Belkin fikk en tidsfrist på ti dager på å bestemme seg for om de ville spytte inn penger i laget.

Armstrong gjorde at Rabobank trakk seg
Rabobank trakk seg som navne- og hovedsponsor for det nederlandske laget grunnet USADAs rapport om Lance Armstrong og systematisk doping i fjor høst.

- Vi er en ny generasjon sykkelryttere som blir straffet, sa Nordhaug til procycling.no om situasjonen i høst.

Les også: Lance Armstrong har innrømmet doping!

På det nederlandske laget er det 18 ryttere som har en kontrakt som også gjelder for 2014. Nordhaug er blant dem. Telegraaf.nl forteller at World Tour-lagets framtid til og med 2015 er økonomisk sikret. Til tross for usikkerheten rundt en ny hovedsponsor er laget også sikret å være et World Tour-lag i 2014. Lisensen de har fått fra UCI gjør dem til et lag i den øverste divisjonen ut 2014.

Dermed er Nordhaug sikret at Blanco Pro Cycling består i 2014. Den nye sponsoravtalen vil sannsynligvis føre til et navneskifte for laget. Hva det skal hete neste år er ikke klart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere