Gå til sidens hovedinnhold

Nordhaug: - Jeg er mye kaldere nå

Nordmannen gikk helt ned i kjelleren, holdt hodet kaldt og tok karrierens største seier. Se video!

Det var en smørblid Lars Petter Nordhaug procycling.no snakket med i natt, norsk tid.

Humøret sier seg jo egentlig selv etter at han sto igjen som vinneren av verdenscuprittet GP Montreal. Topp 10-lista fra rittet, forteller det meste om kvaliteten på feltet i den kanadiske byen: Moser, Kolobnev, Gerrans, Boasson Hagen, Leukemans, Roelandts, Rui Costa, Paolini og Gallopin.

Se video av innspurten her!

Men vi lar heller hovedpersonen tas oss igjennom de siste fire kilometerne selv. Da gikk Nøtterøy-mannen like godt solo – før han igjen ble kjørt inn:

- Jeg husker vel ikke så veldig mye av det, om jeg skal være ærlig. Planen var å kjøre for Edvald, men så følte vi oss begge bra. Da gikk vi til opp den første bakken på den siste runden. Vi hadde håpet at færre skulle henge med, men det var vanskelig å riste av seg folk, sier Nordhaug til procycling.no.

«Edvald skrek i øret mitt»
Den lojale hjelperytteren forsøkte altså å gjøre en jobb for Boasson Hagen, slik at Sky-kompisen skulle få færre menn å bekymre seg for i spurten.

Men slik skulle det altså ikke gå:

- Jeg skulle egentlig bare gå med på det som var av angrep, slik at det ble en spurt for Edvald. Både Sagan og Gerrans prøvde seg, og jeg fulgte bare etter. Så husker jeg ikke helt hvordan jeg fikk en luke, men Edvald skrek inn i øret mitt (via samband, vår anm.), at jeg bare måtte gi gass.

Les også: Dette var helt rått, Nordhaug!

- Etter hvert så jeg at noen var på vei, så med én kilometer igjen, begynte jeg å vente litt. Jeg visste det var motvind på oppløpet, så jeg var kald da Kolobnevn gikk, la meg bakerst og sparte meg litt. På oppløpet tenkte jeg egentlig at jeg ville være fornøyd bare jeg havnet på pallen, forklarer han.

En mann med superkrefter
Både under Critérium International, Baskerland rundt og i Ardennene, har 28-åringen virket litt nølende i avslutningen.

Det er på en måte som om han har fått superkrefter, men ikke er helt klar over hvordan han skal bruke dem. I Montreal, sent søndag kveld, var det imidlertid ingen tvil.

Nordhaug var feltets sterkeste mann, og tok seieren foran Moreno Moser (Liquigas) og Aleksandr Kolobnev (Katjusja). Russeren ledet med halvannen kilometer igjen, men på oppløpet passerte Nordhaug både Leukmans, Kolobnev og Moser og kunne heve armene i været.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det var bare helt rått. Jeg hadde skikkelig trøkk i beina. Da jeg så at de andre stivnet fullstendig og jeg kom forbi hadde jeg tid til å nyte det de siste meterne.

- I tillegg til det fysiske må du også ha gått i kjelleren mentalt. Hvor mye kostet det?

- Det kostet egentlig ikke så mye, for du er så høy på adrenalin. Jeg føler jeg har lært meg å bli mye kaldere i finalene, så i dag lå jeg bakerst og lot meg ikke stresse av at det var småluker frem.

- Vi har sett flere eksempler, senest i dag, på at samarbeidet mellom deg og Edvald er utrolig godt. Det ser nesten ut som at et lite sekund øyekontakt er alt dere trenger for å forstå hva den andre tenker?

- Ja, det fungerte utrolig bra i dag. Vi har matchet hverandre godt på trening og forberedt oss på mange av de samme utfordringene som ventet oss her. Det var veldig motiverende å sitte sammen i avslutningen, og at vi begge var så sterke.

Solid VM-form
Dersom vi spoler to uker framover i tid, vet vi hvem som kan krone seg som verdensmester etter VM i Limburg.

Det vi vet per dags dato, er at Norge har minst to ryttere (den tredje tas ut innen kort tid) som er i kanonform til mesterskapet.

Det vi også vet er at verdensstjernene som ikke har kjørt rittene i Quebec og Montreal, har benyttet de siste tre ukene til å finpusse formen i Vuelta a España.

- Norske sykkelfans tenker nå med en gang på at dette kan bli veldig moro i VM. Er det lov å drømme litt stort nå?

- Ja, jeg tror det. Både Edvald og jeg kan gjøre det bra der, og løypa passer nok Edvald enda litt bedre enn meg. Nå vet vi i tillegg at vi har to kort å spille på. Men samtidig kommer det enda flere sterke navn til VM, så det blir ikke lett.

PS! Seieren i Montreal var Nordhaugs tredje, og desidert største, for året. Tidligere har han vunnet ritt på Mallorca og etappen under Danmark rundt. Ettersom seieren ble kjørt inn etter 15. august, vil den ikke ha noen verdi i forhold til å kvalifisere norske ryttere inn i kommende mesterskap.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter