Lars Petter Nordhaug og Blanco Pro Cycling Team jobber i Sveits rundt for at Bauke Mollema skal få en god sammenlagtplassering.

Les også: - Dette lover bra for Tour de France

Etter sju etapper er den nederlanske kapteinen på femteplass sammenlagt, blant annet etter etappeseieren på den første fjelletappen opp Crans-Montana.

På fredagens fjelletappe hadde 26-åringen en ny mulighet på triumf da han sammen med Rui Costa (Movistar) og Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) spurtet om seieren.

Til den nederlandske avisa De Telegraaf hevder Nordhaugs Tour de France-kaptein at det var en tabbe som gjorde at han ikke vant. Ifølge nederlenderen fikk han beskjed fra sportsdirektøren om at Simon Spilak (Katjusja) var foran dem i løypa.

- Men jeg syklet aldri forbi ham etter at vi krysset målstreken. Hadde jeg visst at vi spurtet om seieren hadde jeg gitt alt jeg hadde. Det gjorde jeg ikke nå som jeg trodde det var om andreplassen, forteller Mollema til telegraaf.nl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spilak var aldri foran favorittene som spurtet om seieren, tvert i mot, sloveneren kom i mål på åttendeplass 22 sekunder bak Costa som vant etappen.

- Det skal bare ikke skje. Det er uforståelig av sportsdirektøren. Jeg hadde muligheten til å vinne og hadde klart meg bedre uten radiokommunikasjon på øret, sier nederlenderen.

Mollema ble frakjørt av Costa og Van Garderen i utforkjøringen, men klarte å komme opp igjen på den siste kilometeren og endte på andreplass. Han er 46 sekunder bak sammenlagtleder Mathias Frank (BMC Racing Team) før Sveits rundt avgjøres med en flat etappe lørdag og en fjelltempo søndag.

Under kan du se spurten og de siste 18 kilometerne av fredagens etappe.

HTML EMBED