RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordhaug klar for Tour de France

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Laguttak tyder på gode seiersmuligheter for nordmannen.

Blanco Pro Cycling har offentligjort hvilke ni ryttere som får kjøre den hundrede utgaven av Tour de France.

Norske Lars Petter Nordhaug er som ventet med i troppen til det nederlandske laget og får dermed sin Tour de France-debut.

29-åringen fra Nøtterøy fortalte procycling.no allerede i januar at han var sentral i lagets planer for det franske rittet.

- Går alt etter planen, kjører jeg Tour de France, fortalte Nordhaug – som etter en turbulent start på sesongen begynte å vise sin styrke under Ardenner-klassikerne i april.

Siden den gang hadde han et lengre høydeopphold i Spania med Bauke Mollema, som blir Blanco-lagets kaptein under touren, før han viste solide takter i Sveits rundt sist uke.

Lag uten spurtere kan gi Nordhaug-muligheter
I tillegg til Nordhaug sender Blanco følgende ryttere til Tour de France: Lars Boom, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Tom Leezer, Bauke Mollema, Bram Tankink, Sep Vanmarcke og Maarten Wynants.

Det betyr at verken Mark Renshaw og Theo Bos – lagets mest prominente spurtere – blir å finne på startstreken 29. juni. Det kan åpne for en friere rolle for Nordhaug, selv om han først og fremst er der for å støtte sin kaptein, Bauke Mollema.

- Vi bygger laget vårt rundt Bauke og håper å få en god plassering i sammendraget med ham, forteller Nico Verhoeven, lagets sportsdirektør.

- Nordhaug og Boom er farlige ryttere som har nese for etappesiere, men de forstår også hva det betyr å være en hjelperytter. Bram er vår roadcaptain og Maarten er en allrounder som har vist sin verdi i Grand Tours. Sep og Tom kjørte bra med Bauke i Tour du Suisse og holdt ham unna trøbbel før fjellene.

Ny sponsor, ny drakt
Blanco-laget sikret seg nylig ny hovedsponsor. Det amerikanske firmaet Belkin har signert en to og et halvt års lang kontrakt med Nordhaugs nederlandske lag.

Kontrakten starter med årets Tour de France, og at lagets trøyedesign vil bli endret med hensyn til den nye sponsoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere