RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordhaug-kompis falt 20 meter

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
- Jeg hoster litt blod, men overlever, sier Russell Downing.

Den 19. etappen av Giro d'Italia gikk fra Bergama til Macugnaga, og ble en vond tur for mange.

Det regnet nemlig mye på etappen som dermed ble preget av flere velt.

HTC-uflaks
Verst gikk det utover Craig Lewis som måtte bli kjørt bort i ambulanse, etter å ha brukket lårbenet. Det så imidlertid meget alvorlig ut da amerikaneren lå på bakken, med ambulansepersonal ved sin side.

I samme velt gikk også lagkamerat Marco Pinotti ned. Også han måtte gi seg, etter noe som kan være et brukket krageben.

Men det var ikke bare HTC-Highroad syklister som gikk i bakken. Team Sky-rytter Russell Downing var også uheldig i løpet av etappen.

Falt 20 meter
- Jeg var ganske heldig faktisk, sa Downing til velonation etter etappen.

- Det var en Rabobank-rytter rett foran meg som bommet i en sving, noe som betydde at jeg ble slynget til siden. Jeg traff gjerdet, og falt rett over det og omtrent 20 meter inn i skogen. Sykkelen min kom enda lengre, men jeg traff heldigvis et tre som stoppet meg fra å falle enda lengre, fortsatte briten.

Sky-rytteren kom seg opp skråningen, og opp på sykkelen med litt hjelp av noen tilskuere. 32-åringen hadde imidlertid brukket en del av skoen, noe som gjorde at han fikk dårligere balanse. Dette førte til nok en velt omtrent to svinger etter forrige velt.

- Det ødela sykkelen min totalt, så jeg måtte vente på en ny. Fem kilometer senere måtte jeg bytte sko, før jeg kunne spurte tilbake til gruppettoen. Da ventet 28 kilometer klatring til mål.

Håper å kunne fullføre
Downing kom seg opp til gruppettoen før han falt av igjen, og ble siste mann på etappen. Briten kom 27 minutter og 26 sekunder bak etappevinneren, Paolo Tiralongo, men klarte tidslimiten med grei margin.

Les også: Tapte mot Kurt, slo Contador (inneholder LIVE-referat)

- Jeg var glad for at jeg kunne fullføre, men vi får se hvordan jeg er i morgen (lørdag). Det kommer an på hva doktoren sier, men jeg vil virkelig starte.

- Jeg har gitt ribbeina en skikkelig smell. Jeg hoster opp litt blod, noe som aldri er et godt tegn, men jeg overlever. Jeg har jobbet virkelig hardt for å komme hit, og det vil være en skam dersom jeg ikke klarer å fullføre nå, avsluttet Downing.

- Litt sår denne morgenen, men jeg vil prøve å fullføre denne «bad boyen» av en Giro d'Italia, skrev Downing på sin twitter tidlig lørdag morgen.

Følg den nest siste etappen av Giro d'Italia her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere