CALVI/OSLO (procycling.no): Med et kraftfullt rykk mot slutten av den tredje etappen i Tour de France viste Lars Petter Nordhaug seg frem for en hel sykkelverden.

Belkin-rytteren dannet en kvartett med Mikel Nieve, Sylvain Chavanel og Pierre Rolland på flaten mot målbyen Calvi. Det holdt ikke helt inn, men Nordhaug hadde vist styrke i andrekategorien Col de Marsolino.

Etter målgang ble debutanten naturlig nok midtpunktet for de norske journalistene.

- Jeg er sliten, og det er utrolig varmt. Nå vil jeg ha en kald cola, sa Nordhaug.

Perfekt scenario
Men han fikk ikke gå med det. Nordhaug startet med å fortelle om utrolige bein og en iver til å angripe både i går og i dag.

Så snakket han om det perfekte scenarioet hvor Pierre Rolland og Mikel Nieve angrep for bakkepoengene, slik at han hadde noen å kjøre seg opp til.

- Tenkte du noe på slutten?

- Jeg har jo en hjerne og hjerneceller, men jeg kan ikke gjengi tankene, flirte Nordhaug på spørsmål fra procycling.no.

- Jeg prøver å fokusere på å kjøre. Man kommer inn i en modus man ikke klarer å gjengi etterpå.

Les også: Gerrans spurtslo Sagan

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prøvde å være lur
I front virket samarbeidet godt, med Sylvain Chavanel som den som sto for mesteparten av drajobben.

- Jeg tok føringer, og visste at vi måtte kjøre fort, men jeg ville ikke være motoren i bruddet.

3,5 kilometer før mål ble Nordhaugs gruppe innhentet, og drømmen om en etappeseier i Tour de France måtte han la slippe for denne gangen. 29-åringen var likevel ikke skuffet etter målgang.

- Det hadde vært utrolig om det hadde gått, men jeg er ikke skuffet. Jeg er fornøyd med formen, og at jeg ikke henger på halen. Nå er jeg i stand til å gjøre noe.

- Hvordan har Tour de France vært så langt?

- Jeg synes det er veldig gøy, men det er veldig, veldig stressende med all posisjonskamp. Jeg håper det blir bedre utover rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kapteinen lover sjanser
Nordhaug lover at mandagens angrep ikke er det siste TV-seerne får se av han i årets Tour de France.

- Vi kjører for Bauke i sammendraget, men på sånne etapper som i dag har jeg mulighet til å gjøre hva jeg vil. Det kunne jeg i går også. Jeg kommer til å få mange sjanser.

I hovedsak er Nordhaug i touren for å assistere Bauke Mollema, Belkins kaptein i sammendraget. Nederlenderen virker meget pigg og kan bli en å se opp for i sammendraget. Likevel lover han Nordhaug flere muligheter.

- Vi snakket om det før etappen. Han er en aggressiv rytter, og på disse to dagene har det vært mulig for en gruppe å holde inn, sa Mollema til procycling.no etter målgang.

- Det er synd han ble tatt igjen. Jeg håper han får flere sjanser til å angripe.

Imponert Edvald
Mens Nordhaug støtet fra feltet, satt Edvald Boasson Hagen i det samme feltet, bare på motsatt ende. Han måtte gi en liten luke over toppen.

- Jeg er ikke overrasket, sa Sky-rytteren om kompisens kjøring.

- Han er veldig sterk. Det er veldig gøy å se. Han kjører sterkt i dag. Det er akkurat sånn løype han liker: Svingete, og opp og ned. Litt urytmisk.

- Var det fristende å følge?

- Nei! Jeg ville helst bare klart å sitte med. Det var nok å komme seg tilbake igjen, humret Boasson Hagen til procycling.no.

Og hvis det skulle være noen tvil. Lars Petter Nordhaug er i storform.

- Jeg er i kjempeform og har vært det hele veien.