*Nettavisen* Sport.

Nordhaug nedtoner forventningene

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Man blir helt gul av pollen etter trening her, sier nordmannen til procycling.no.

23.04.11 13:32

Lars Petter Nordhaugs ardenneropptreder har ikke gått helt etter planen denne sesongen.

Det så lenge lovende ut da vi skrev om Sky-kaptein Lars Petter Nordhaug som fikk frie trøyer av sportsdirektør Marcus Ljungqvist.

For det hele startet med pusteproblemer i Amstel Gold Race etter en flott oppladningsperiode med sterke resultater i Murcia rundt, Critérium International og Baskerland rundt.

- Jeg var pottetett av allergi underveis. Enten er det forklaringen eller så har jeg fått noe i brystet. Jeg følte meg ikke bra i det hele tatt, sa 26-åringen til procycling.no etter Amstel Gold Race og la til:

- Det spøker litt (for La Flèche Wallonne). Det piper i brystet når jeg drar til. Håpet er der, men nå har det virkelig satt seg i brystet. Det er ikke helt uventet da jeg alltid sliter med litt sykdom på denne tiden av året.

Les også: Syk Nordhaug roser Arvesen

Senere ble det klart at Lars Petter Nordhaug valgte stå over Flèche Wallone for å være godt forberedt til Liège-Bastogne-Liège.

Lørdag, dagen før monumentklassikeren Liège-Bastogne-Liège, er nordmannen på offensiven igjen etter den lille skuffelsen i Amstel Gold Race.

- Jeg er ikke 100 prosent enda. Jeg kjenner det fremdeles i luftveiene – det er ikke noe drømmescenario. Man kan ikke alltid være i toppform, erkjenner Lars Petter Nordhaug til procycling og legger til at han har gått på antibiotika dagene etter Amstel Gold Race.

- Har du fått testet formen?

- Vi trente fem timer på torsdag. Da kjentes det OK. Vi syklet også de siste 100 kilometerne av løypen i går (fredag), da testet jeg meg i noen bakker mot slutten uten at det var helt topp, svarer 26-åringen og legger til:

- Men det er sånn det er. Jeg håper å kunne kjøre et bra løp uansett.

Konkurranse: Liège - Bastogne - Liège (WT) - Søn 24.apr kl.10:00

255,5 kilometer venter rytterne i Liège-Bastogne-Liège, inkludert ti kategoriserte bakker. Det er det ingen tvil om at formen må være på topp før en slik manndomsprøve.

- Det er ikke bare bare med et slikt ritt. Det er 255 kilometer og drithardt hele veien. De beste syklistene er her, og bare det å komme til mål er egentlig en prestasjon i seg selv. Hvis jeg klarer å sitte med lenge og gjør en bra jobb for laget når det drar seg til blir jeg fornøyd, innrømmer en ydmyk Sky-rytter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håvard Solerød (www.procycling.no)

- Det er meldt strålende sol og nesten helt vindstille. Hva tenker du om det?

- Det er ikke ideelt for meg, nei. Man blir helt gul av pollen etter trening her. Jeg slet så mye at jeg måtte stå av her i fjor under de samme forholdene, svarer Nordhaug.

Les også: Alt du trenger til Liège-Bastogne-Liège

Sky stiller med Simon Gerrans, Kjell Carlström, Stephen Cummings, Christian Knees, Thomas Lövkvist, Rigoberto Uranog Xabier Zandio i tillegg til andreårsproff Lars Petter Nordhaug.

Med tredjeplassen til Simon Gerrans fra Amstel Gold Race ferskt i minne er det ingen tvil om at australieren er deres sterkeste kort.

- Vi kjører for Simon Gerrans, (Rigoberto) Uran og (Thomas) Löfkvist, sier Nordhaug og legger til:

- Det er klart at vi vil gjerne vinne løpet, men det er ikke vi som er de største favorittene.

- Det er ikke noe Cauberg eller Mur de Huy som avslutter dette rittet. Betyr det at vinnersjansene til Sky – som ikke har de aller mest eksplosive klatrerne - er størst i den aller meste prestisjefulle ardennnerklassikeren?

- Det er mye hardere i forkant av avslutningen. Det er det desidert hardeste løpet og det kan ikke sammenlignes med de to andre rittene (Fleche Wallone og Amstel Gold Race, vår.anm.), mener 26-åringen og legger til:

- Det er en god del flere stigninger enn de som er kategorisert, og de er ofte mye lengre enn det som arrangøren har kategorisert. For eksempel på den neste siste kategoriserte stigningen (Côte de la Roche aux Faucons (1,5 kilometer – 9,5 prosent), vår.anm.) er det mellom to og tre slake kilometere etter toppen. Slik suger krefter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Garmins Ryder Hesjedal har sagt at hvis man er med over Saint-Nikolas (siste kategoriserte bakke, vår.anm.) kan det meste skje. Er du enig?

- Da går det på dem som har beina, de som har krefter igjen. En som ikke er så god i spurten kan vinne et slikt løp. Det er en ren utmattelse på slutten, spesielt med tanke på den slake motbakken inn mot mål, svarer Nordhaug som rett etterpå får det kjipe spørsmålet vi ikke kan komme utenom.

- Har du fått med deg siste nytt rundt Morris Possoni?

- Nei, det har jeg ikke forhold til. Kjenner han ikke så veldig godt, og vi har ikke snakket noe særlig om det laget, sier Lars Petter Nordhaug om fredagens dopingnyhet der hans lagkamerat hjem ble ransaket av politiet i Italia.

Les også: Nordhaugs kaptein dopingmistenkt

- Hvem tror du vinner søndag?

- Det er vanskelig å si. Det er uansett kult å kjøre et så hardt og tøft ritt, avslutter Norges eneste ardennerhåp - forhåpentligvis blir det flere neste sesong.

procycling.no følger Liège-Bastogne-Liège LIVE søndag. Heng med!

Tror du noen kan slå Gilbert på søndag? Diskuter LBL her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag