Det ble en ny thrilleravslutning, da giroen svingte innom Castelfidardo på onsdagens etappe.

Etappeprofilen så ut som en haikjeft, med kupert landskap fra start til mål. En ypperlig dag for et utbrudd til å gå inn tenkte de fleste.

Nordhaug i brudd
Lars Petter Nordhaug var offensiv, og da det endelig kom av gårde et brudd, satt nordmannen med. Der satt også Christophe Le Mevel, som startet dagen på tredjeplass i sammendraget.

Dermed var Saxo Bank nødt til å ta ansvar. Laget hold avstanden frem til 11-manns bruddet på rundt to minutter. I frontgruppen startet de å angripe hverandre. Daniel Moreno stakk ifra, og Nordhaug så seg nødt til å prøve å ta opp jakten på spanjolen.

Forsøket var helhjertet, men varte ikke lenge. For da Le Mevel satt opp farten rett etterpå ble Sky-syklisten passert og parkert. Han var dermed ute av kampen om etappeseieren.

Langspurt av Gadret
Selv om flere italienske lag hadde tatt opp kampen for alvor, og satt fart på hovedfeltet, ga ikke Moreno opp. Fra gruppen til Le Mevel støtet Ignatas Konovalovas seg opp til Katjusja-rytteren. Sammen jobbet de hardt for å holde unna for hovedfeltet.

De klarte det nesten, men 300 meter fra mål ble de passert av John Gadrett, som hadde angrepet fra hovedfeltet i den siste bakken. Den rutinerte franskmannen holdt unna og vant etappen.

- Jeg er strålende fornøyd med denne seieren, som er min største noensinne, sa Gadret i seiersintervjuet.

- Målet for laget vårt for giroen var å få en etappeseier og en mann topp 10 i sammendraget.

Resultater:
1. John Gadret (Ag2R - La Mondiale) 03.33.11
2. Joaquin Rodriguez (Katjusja) s.t.
3. Giovanni Visconti (Farnese Vini-Neri-Sottoli) s.t.
4. Jose Serpa (Androni Giocattoli - Serramenti) s.t.
5. Alberto Contador (Saxo Bank - Sungard) s.t.
6. Roman Kreuziger (Team Astana) s.t.
7. Dario Cataldo (Quickstep Cycling Team) s.t.
8. Michele Scarponi (Lampre - ISD) s.t.
9. Pablo Lastras (Team Movistar) s.t.
10. Vincenzo Nibali (Liquigas - Cannondale) s.t.
(...)
109. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) +6.47
181. Alexander Kristoff (BMC Racing Team) +15.10

Sammenlagt:
1. Alberto Contador (Saxo Bank Sungard) 33.03,51
2. Kanstantsin Sivtsov (HTC-Highroad) +59
3. Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +1.21
4. Christophe Le Mevel (Team Garmin-Cervelo) +1.28
5. Michele Scarponi (Lampre - ISD) s.t.
6. David Arroyo (Movistar Team) +1.37
7. Roman Kreuziger (Team Astana) +1:41
8. Jose Serpa (Androni Giocattoli - Serramenti) +1:47
9. Dario Cataldo (Quickstep Cycling Team) +2:21
10. Matteo Carrara (Vacansoleil - DCM) st.
(...)
84. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) +43.53
172. Alexander Kristoff (BMC Racing Team) +1.32.58

For mer detaljert referat fra etappen, les vårt LIVE-referat.

LIVE:

Har du innspill til LIVE-dekningen? jarle@procycling.no eller @Fredagsvik via Twitter!.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

17.07: Det var John Gadret! Takk! Han blir fulgt av Joaquin Rodriguez (Katjusja) og Giovanni Visconti (Farnese-Vini).

17.05: En AG2R-rytter tar det. Var det Gadret? Etappeseier til AG2R i hvert fall! Moreno blir tatt igjen på oppløpet!

17.05: Moreno kjører fra Konovalovas! Men nå kommer Gadret (AG2R).

17.04. Contador sitter fint med hovedfeltet, men nå kommer feltet. De to kan holde unna. De er slitne!

17.02: Siste kilometer! De to foran ser ut til å ligge syltynt an. Nå kommer hovedfeltet dundrende! Pirazzi forsøker seg, men det virker håpløst.

17.01: Moreno og Konovalovas ligger fremdeles først. 40 sekunder opp for Scarponi nå.

17.00: Nå dundrer hovedfeltet inn i den siste bakken. Lampre-toget kjører knallhardt for Michele Scarponi!

16.58: Det er 35 sekunder mellom Moreno/Konovalovas og de 5 utbryterne bak. Hovedfeltet er under minuttet unna, så Lars Petter Nordhaug er dessverre hentet inn igjen.

16.55: I underkant av 7 kilometer igjen. Vi tror at Nordhaug er hentet av hovedfeltet.

16.55: Stortoni (Colnago) forsøker å åpne en luke i forhold til utbryterne. Han får følge av Kruijswijk. Hovefeltet kommer halsende bak.

16.52: Le Mevel, Kruijswijk, Betancourt, Stortoni og Marzano sitter fremdeles sammen, mens Moreno og Konovalovas i skrivende stund kjemper om etappeseieren der framme. Lars Petter Nordhaug er muligens hentet inn av hovedfeltet nå. Vi har ikke sett bilder av ham på en stund!

16.50: Konovalovas tar igjen Moreno og dundrer forbi Moreno. Han åpner med det en luke til sin mer klatresterke motstander.

16.48: Konovalovas er en ypperlig temporytter. Han kjørte tidligere med Thor Hushovd i Cervélo TestTeam. Han kommer til å ta seg opp til Moreno. Det er 7 sekunder mellom de to nå.

16.47: Restene av bruddet ligger nå 22 sekunder bak Moreno - i mellom der ligger Konovalovas - mens hovedfeltet er 1.14 bak der igjen.

16.46: 13 kilometer til mål.

16.45: Konovalovas støter like før toppen, og åpner luke til bruddkameratene sine. Lars Petter Nordhaug er i ferd med å bli hentet inn av et aggressivt hovedfelt.

16.44: Lars Petter Nordhaug har foreløpig mistet kontakten med gruppa si. Le Mevel, Kruijswijk, Konovalovas, Stortoni og Marzano sitter der.

16.42: Men det var intet vellykket trekk. Han forsøkte å ta seg opp til Betancourt, men et par andre ryttere svarte. Christophe Le Mevel så langt sprekere ut oppover bakken. Moreno ligger fremdeles i front av feltet.

16.42: Nordhaug angriper!

16.39: Carlos Betancourt (Acqua&Sapone) forsøker nå å ta seg opp til Daniel Moreno.

16.37: 17 kilometer igjen for Moreno (Katjusja).

16.36: Androni Giocattoli er et annet forsmådd lag. De har nå tre-fire mann som kjører hardt i hovedfeltet. Det ligger ingen Androni-ryttere i bruddet, kun to fra det konkurrerende Acqua&Sapone.

16.35: Lars Petter ligger nå i front av utbrytergruppa. De har rundt 15 sekunder opp til Moreno. Hovedfeltet er 1,40 bak Moreno.

16.34: Moreno først i løpya, Stortoni følger nærmest - og nå forsøker Nordhaug & Co. å hente inn spanjolen i front. De suser forbi Stortoni (Colnago-rytteren).

16.33: 1,42 mellom Moreno og hovedfeltet. Det betyr at gruppen til Nordhaug taper tid i forhold til Contador & Co.

16.30: Lars Petter Nordhaug sitter et stykke bak i utbrytergruppen. Ikke lett å si om han føler seg kjørt eller ikke, men han har i hvert fall ikke tatt opp jakten på Moreno og Stortoni. De ser ut som de to kan kjøre sammen videre.

Team Sparebanken Vest har målt krefter med utenlandske lag under Olympia's Tour. Les saken her!

16.28: Daniel Moreno danser avgårde. Han har åpnet en stor luke bakover til bruddkameratene sine. Sortoni og Kruijswijk har tatt opp jakten. Dette kan fort bli samlet igjen.

16.27: 3 poeng Daniel Moreno, 2 poeng Valerio Agnoli, 1 poeng Simone Stortoni.

16.24: Moreno passerer toppen og holder det gående inn i utforkjøringen. Det blir spennende å se om noen av bruddkameratene tar opp jakten.

16.23: Det sitter en Astana-ryttere og tauer i front av hovedfeltet, og han gjør jobben godt! Astana er et av lagene som ikke har plassert noen i bruddet. De kjører for Roman Kreuziger i sammendraget, og er ikke giret på at Christophe Le Mevel skal få spasere seg til sammenlagtledelse eller etappeseier.

16.22: Daniel Moreno stikker, han får følge av Agnoli. Dette dreier seg nok om klatrepoeng. Agnoli bremser litt opp igjen.

16.22: Machado sitter og tauer utrbryterne. Le Mevel og Agnoli er aldri langt unna.

16.20: Michele Scarponi har Filottrano som sin hjemby. Stedet ligger litt over 20 kilometer unna målbyen på dagens etappe. - Dagen er skreddersydd for kraftfulle klatrere, mener italieneren.

16.18: Lars Petter Nordhaug sitter fremdeles flott med i bruddet. Han holder seg langt unna de tyngste dragene, men det kan godt hende han må begynne å jobbe mer utover. 1,34 er det nå mellom brudd og felt. Saxo Bank har alliert seg med Farnese-Vini, Astana og Androni Giocattoli i front av hovedfeltet.

16.16: Ok, la oss være litt nasjonalistiske! Norske etappevinnere i Giro d'Italia: Knut Knudsen 6 (1975, 1977, 1979, 3 i 1981), Dag Erik Pedersen 3 (1984, 2 i 1986), Kurt Asle Arvesen 2 (2007, 2003), Thor Hushovd (2007), Edvald Boasson Hagen (2009).

16.12: Christophe Le Mevel har lagt ned mye arbeid i front. Han kan selvsagt vinne etappen, men er nok mest opptatt av å holde avstanden mellom seg og feltet unna. Acqua&Sapone har to mann i bruddet. Det blir fort fordelaktig.

16.10: I underkant av to minutter mellom brudd og hovedfelt nå. Det er en kompetent gjeng som sitter der fremme. Valerio Agnoli ser sprek ut, og jeg setter et lite kryss ved navnene til Tiago Machado, Ignatas Konovalovas, Steven Kruijswijk og Lars Petter Nordhaug!

16.08: 36 kilometer til mål. Noen som er spente der ute??

16.06: Snittfart for time to: 40,7 kilometer i timen.

Vi har lagt ut en bildesak fra Wouter Weylandts begravelse. Du finner den her.

16.05: Alberto Contador & Co. har trukket seg tilbake i hovedfeltet. To mann fra Farnese-Vini tauer nå hovedfeltet. Jeg må si at jeg liker dette bedre og bedre. Et perfekt brudd for Lars Petter Nordhaug å ta seg opp til. Supert!

16.03: Kruijswijk (Rabobank) tok det siste poenget på toppen av Rapagnano, dersom noen lurte på det.

16.01: 2,22 mellom utbrytere og felt. Hvem som ligger i bruddet ser du øverst i dette LIVE-referatet.

15.57: Hva bør Nordhaug gjøre etterhvert? Ligge og spare krefter, slik han gjør nå? Forsøke å riste av seg et par av konkurrentene? Disse tankene kommer til å kverne mer og mer når han nærmer seg målbyen. Akkurat nå er det beste uansett å gjemme seg i gruppa, og bruke så lite krefter som mulig. Hovedfeltet er ikke veldig interesserte i å hente dem inn nå.

15.57: 44 kilometer igjen. Avstanden ligger som limt på 2 minutter.

15.56: Contador tar turen helt foran i hovedfeltet og gir beskjeder til guttene som foretar tauejobben.

15.52: Lars Petter Nordhaug viste fram strålende form under blant annet Critérium International, Murcia rundt og Baskerland rundt. Han var også sterk under de kuperte Ardenner-klassikerne. De har en løypeprofil som ligner veldig på dagens etappe. Derfor hadde vi også et stort håp om at gutten fra Nøtterøy skulle være frisk nok til å angripe akkurat her. Nordhaug slet med sykdom da han ankom Giro d'Italia-starten den 7. mai. Siden har vi stort sett obsertvert ham på halen av hovefeltet.

15.50: Det er litt av en etappe vi har vært vitne til hittil. Flere store og små grupper forsøkte å komme seg unna, men det var en gruppe med ni ryttere som til slutt skulle lykkes. Deretter tok Tiago Machado og Lars Petter Nordhaug som opp til den gruppen igjen. Dermed ligger det 11 mann foran. Blant dem Christophe Le Mevel og Steven Kruijswijk - som begge litt godt an i samarbeidet.

15.49: Det er «norgesvennen» Richie Porte som trekker hovedfeltet over fjerdekategorien.

15.45: Valerio Agnoli siker seg 3 klatrepoeng på toppen. Carlos Betancourt sikrer seg to poeng på toppen av Rapagnano (5,1 kilometer, 3,8 prosent, 10 prosent på det hardeste).

15.42: Joaquin Rodriguez har hatt et lite uhell og arbeider seg oppover igjen til hovedfeltet via kortesjen med servicebiler.

15.42: 55 kilometer til mål. 2,08 mellom felt og brudd. Det betyr at du IKKE rekker deg hjem fra jobb, og må følge HELE etappen her hos oss i procycling.no! Strålende!!!!!!

15.39: Alberto Contador har 4-5 hjelperyttere foran seg. Han danser ufortrødent oppover bakken. Lampre-toget ligger som en perlerad bak ham igjen.

15.36: - Vi skal ikke beholde ledertrøyen for enhver pris. Vi er bare halvveis i løpet. Hvis han mister den i dag, er det ingen katastrofe, sier Kasper Klostergaard hos Saxo Bank til TV 2 Sporten.

15.33: 60 kuperte kilometer til mål i Castelfidardo. 1,57 mellom de 11 foran og alle bak.

15.32: TV-kameraene zoomer inn på Christophe Le Mevel - den virtuelle lederen av rittet.

15.29: Lampre hjelper Saxo Bank med tauejobben i hovedfeltet. Italienerne har Marco Marzano i bruddet, men etappen går i Michele Scarponis hjemtrakter, så han er definitivt interessert i å trekke i trådene mot slutten av dagens etappe.

15.26: Det er 2 minutter mellom gruppen til Lars Petter Nordhaug og hovedfeltet.

15.20: Carlos Betancourt tok alle klatrepoengene på toppen. Valerio Agnoli nummer to og Simone Stortoni snappet med seg det siste poenget.

15.19: Steven Kruijswijk ligger på 16.-plass i sammendraget, 2,56 bak Alberto Contador. Valerio Agnoli er en dyktig klatrer og en viktig mann for Vicenzo Nibali.

15.17: Feltet tar seg nå over den andre 4. kategorien: Monte Vidon Combatte. 2,6 kilometer, 8,6 prosent i snitt og 13 prosent på det verste. De suser nedover fjellsiden igjen nå!

15.16: Christophe Le Mevel (Garmin-Cervélo) ligger på 3.-plass i sammendraget. 1 minutt og 13 sekunder bak Alberto Contador. Han leder dermed rittet, akkurat nå!

15.15: Fabio Taborre (Acqua&Sapone) har også sneket seg med i bruddet. De er altså 11 der foran!

15.14: 1 minutt og 50 sekunder er den siste avstanden vi har mottatt.

15.13: Det har vært lite oppdatering på avstanden mellom bruddet og feltet, men dette bruddet ser veletablert ut noe. Hovedfeltet er ute av syne.

15.09: Machado og Nordhaug har nå tatt seg opp til bruddet. De er altså 10 mann!

15.08: Team Saxo Bank/SunGard styrer tempoet i hovedfeltet nå. Spørsmålet er om de lar Le Mevel få stikke.

15.06: Disse sitter i bruddet: Agnoli (Liquigas), Le Mevel (Garmin), Konovalovas (Movistar), Marzano (Lampre), Moreno (Katusha), Stortoni (Colnago) og Betancourt (Acqua). Machado og Nordhaug er på vei opp dit nå!

15.05: Christophe Le Mevel sitter også i bruddet. Han er nummer tre i sammendraget. Det var ikke bra for Nordhaugs sjanser. 1,19 mellom brudd og hovedfelt nå.

15.03: LARS PETTER NORDHAUG I BRUDD!!!! Eller: Han forsøker å ta seg opp til bruddet sammen med en RadioShack-rytter (Tiago Machado). This is it!

15.02: Åtte mann i brudd, men flere forsøker å henge seg på. Vi kommer tilbake med flere navn!

15.00: Ny gruppe forsøker å komme seg avgårde!

14.59: Hovedfeltet er strukket ut og det angripes kontinuerlig i front av det.

14.56: Stortoni (Colnago) forsøker å komme seg vekk fra hovedfeltet. Vi har 86 kilometer igjen til målgang.

14.55: Tankink, Lang og Cioni er neste trio i brudd! Bram Tankink fra Rabobank, Sebastian Lang fra Omega Pharma-Lotto og altså Dario Cioni fra Team Sky.

14.50: Samlet igjen.. Moreno var først over toppen av fjerdekategorien, tett fulgt av Millar og Rovny.

14.45: Jevgenij Petrov (Astana), Ivan Rovny (Team RadioShack), Daniel Moreno og Alberto Losada (Katjusja), Dario Cioni (Sky), Filippo Savini (Colnago), Rinaldo Nocentini (AG2R), Matias Frank (BMC), Betancur Gomez (Acqua&Sapone), Carlos Ochoa (Androni), David Millar (Garmin-Cervélo) og Luis Pasamontes (Movistar Team) sitter i det nye bruddet.

14.45: 12 ryttere har stukket av! En fra Sky, men ingen Lars Petter..

14.42: Fjerdekategorien Monte Ripaberarda neste! 13,7 kilometer, 3 prosent i snitt - 12 prosent på det grøvste. Lars Petter!!!! ;) (bare ønsketenking).

14.41: 43,2 kilometer i timen er farten under åpningstimen.

14.39: Den kuperte etappen får mange til å tenke på Amstel Gold Race. Da tenker vi kjapt på Lars Petter Nordhaug (Team Sky) og håper han er frisk nok til å henge med svingenene under dagens etappe.

14.36: Og det var Kyrienka og Brutt sveivet inn også. Samlet!

14.35: Etter 41 kilometer er det kun Kyrienka (Movistar) og Brutt (Katjusja) som har luft mellom seg og hovedfeltet.

14.31: Endringer i front. Ventoso (Movistar), Kyrienka (Movistar), Reda (Quick Step) og Brutt (Katjusja) ligger først i løypa. De støtet seg vekk idet Berard og De Greef tok seg opp til utbryterne.

14.27: 45 sekunder mellom de åtte foran og hovedfeltet etter 33 kilometer.

14.22: Etter 30 kilometer ligger Julien Berard (AG2R) og Francis De Greef (Omega Pharma-Lotto) 14 sekunder bak åttemannsbruddet. Hovedfeltet ligger 42 sekunder.

14.17: Angel Vicioso vant etappe 3 i årets ritt. Etappen som ble overskygget av Wouter Weylandts bortgang. Bart De Clercq har også stukket av med en etappeseier under årets giro. Det samme har Ventoso gjort. Tre etappevinnere i bruddet, altså!

14.15: Her er karene som har åpnet opp en luke til hovedfeltet: Angel Vicioso (Androni), Francisco Ventoso og Vasilij Kiryienka (Movistar Team), Alessandro Petacchi (Lampre-ISD), Pavel Brutt (Katjusha), Marco Frapporti (Colnago), Bart De Clercq (Omega Pharma-Lotto) og Francesco Reda (Quick Step).

14.13: Åtte ryttere er i ferd med å slite seg løs fra hovedfeltets klør etter 25 kilometers sykling.

14.10: Danilo Napolitano (Acqua&Sapone) har stått av. Da er man nede i 187 mann.

14.07: Etter rapportene å dømme, har hovedfeltet klart å sirkle inn utbryterne når vi skriver 20 kilometers sykling.

14.01: Det er mye drama i innledningen av etappen. Først gikk Canuti (Colnago) og Ulissi (Lampre-ISD) i brudd. De fikk deretter selskap fra Machado (RadioShack), Kruijswijk (Rabobank) og Pinotti (HTC).

14.01: I tillegg skal Vincenzo Nibali ha forsøkt å komme med i en sekstenmannsgruppe i løpet av utforkjøringen. Hovedfeltet nøytraliserte det angrepet igjen. Innledningsvis var det Lampre-ISD som styrte farten i hovedfeltet, men nå har italienerne Ulissi i bruddet.

13.55: Nocentini var først over Tortoreto og han har fått følge av flere ryttere i den påfølgende utforkjøringen.

13.48: Rinaldo Nocentini (AG2R) har forsøkt å åpne en luke tilbake til hovedfeltet. Han er garantert ikke den eneste som sykler rundt med den tanken.

13.45: Som Michele Scarponi sier (og han er lokalkjent i området): - Det er nesten ikke én flat meter underveis.

13.44: Rytterne smeller rett inn i Tortoreto, 5 kilometer à 7 prosent, så man kan forvente seg at en del har sin fulle hyre med å henge på allerede nå.

13.42: 188 ryttere starter dagens etappe.

13.37: Den 11. etappen i årets Giro d'Italia har startet!

13.34: Arrangøren har planlagt etappestart 13:35 og forventer målgang mellom 17:00 og 17:35.

Vi har lagt ut en bildesak fra Wouter Weylandts begravelse. Du finner den her.

13.32: Rytterne kommer til å markere at Wouter Weylandts begravelse er avholdt onsdag. Belgieren omkom som kjent under den 3.-etappen i årets Giro d'Italia. Begravelsen startet i hjembyen Gent klokka 11.00.

Lampre-kapteinen vil være uvanlig interessert i å vise seg fram under onsdagens, den 11. i rekken, under årets Giro d'Italia.

Den 142 kilometer lange etappen er småkupert hele veien inn til Castelfidardo. Målgangen ligger i overkant av to mil unna Michele Scarponis hjemby, Filottrano.

Scarponi jakter sammenlagtseieren i årets ritt, men tapte halvannet minutt da han forsøkte å følge Alberto Contador oppover Monte Etna søndag. I dag er det nok en svært revansjelysten italieneren som har innstilt seg på å sette sitt preg på den kuperte etappen.

- Det blir storslått for fansen min. Det er nesten ikke én flat meter underveis, så feltet kan bli splittet. Dersom du har en dårlig dag, betyr det trøbbel. Dagen er skreddersydd for kraftfulle klatrere. Kanskje en av spanjolene vil ta etappen? sier Scarponi til cyclingnews.com.