SANDEFJORD (procycling.no): Alt tyder på at Norge får tre plasser til årets VM i Firenze.

Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er de soleklare kapteinsemnene i den tøffe løypen i Italia.

Da procycling.no snakket med Boasson Hagen tidligere denne uken ga han klart uttrykk for at VM var hovedmålet hans denne høsten.

Les mer: Dette er Edvalds VM-fordel

Det samme gjelder Lars Petter Nordhaug. procycling.no snakket med Belkin-rytteren før han vant fredagens Sandefjord Grand Prix.

- Jeg ser frem til VM, rittene i Canada og endagsritt som jeg skal kjøre opp formen til. Så blir det artig å kjøre i Norge (Arctic Race og Tour des Fjords), sier Nordhaug til procycling.no.

- Regner med at vi kjører for Edvald
Både Boasson Hagen og Nordhaug var i meget godt slag under fjorårets VM, og det endre med sølv til førstnevnte. Nordhaug mener det er naturlig at kompisen blir Norges kaptein under VM.

- Edvald ble to i fjor. Hvis han er i kanonform, regner jeg med at vi kjører for ham. Så får vi se hvem som er i best form.

- Tror du løypen passer ham?

- Jeg har ikke sett løypen ordentlig, men hvis det er slik jeg har hørt og han er i toppform, kan han henge med, tror jeg. Vi får se. Hvis jeg er i absolutt toppform og han ikke er det, kan det hende jeg er bedre enn ham, men på papiret er han bedre enn meg.

Den siste og tredje plassen på Norges lag er mer åpen. Den kjemper trolig Gabriel Rasch, Alexander Kristoff og Thor Hushovd om.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Villig til å ofre seg
Hushovd sykler Polen rundt og var følgelig ikke med på Sandefjord GP. Han har likevel sagt at han ønsker å være med i VM. Det samme gjør Kristoff og Rasch.

- Kommer du til bygge toppform til VM?

- Det blir litt for tidlig. Vi får se hva som skjer og hvordan formen til de andre gutta er, sier Rasch.

Rasch er en trofast hjelperytter og har inntatt posisjonen som road captain mange ganger. Han det villig til å ofre seg 100 prosent for Norges kaptein, dersom han blir tatt ut.

- Ja, det gjør jeg, svarer han kontant.

Les også: Rasch blir trolig i Sky

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette er Kristoffs hovedmål
Alexander Kristoff har hatt en fantastisk sesong hittil, men innser at VM ikke passer ham perfekt. Derfor har han satt seg større mål for høstsesongen.

- Hamburg og Plouay først og fremst. Der er det mye poeng og det er store ritt. Det er hovedmålene. Og så vil jeg gjøre det bra i Tour des Fjords på hjemmebane.

Likevel sykler han mer enn gjerne VM i italienske Firenze.

- Jeg kommer ikke til å vinne VM, så det er ikke noe mål i seg selv. Hvis jeg blir tatt ut, skal jeg prøve å gjøre en god jobb og henge med, så får vi se hva det blir til. Hvis jeg sitter med, sitter jeg med, men jeg tror det er litt hardt. Da må jeg jobbe for en fyr som Lars Petter som kan gjøre det godt. Vi har uansett ikke et lag som trenger hjelperyttere på den måten (til å dra, journ.anm.). Det er ikke Norge som må ta ansvar i et VM med bare tre mann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Sånn sett fortjener jeg det
Kristoff hadde en fantastisk klassikersesong, og har samlet 111 WorldTour-poeng. Det gjør at han ligger på 31. plass på rankingen ledet av Chris Froome. Til sammenlikning har Boasson Hagen 29 poeng og Hushovd ett.

- Sånn sett fortjener jeg å bli tatt ut. Blir jeg ikke tatt ut i år er det ikke krise, jeg var mer skuffet over å ikke bli tatt ut i Danmark.

- Er du villig til å ofre deg for de andre?

- Så klart. Det er et VM jeg ikke kan vinne, og da ofrer jeg meg for de som kan vinne, så får jeg heller få det tilbake en gang når jeg kan vinne.

Landslagssjef Stig Kristiansen har tidligere sagt at de neste ukene blir viktige for VM-uttaket.

VM-rittet går 29. september.