Jeroen Blijlevens ble onsdag nevnt i en dopingrapport lagt frem av det franske senatet.

Torsdag innrømmet han overfor Belkin-ledelsen å ha brukt EPO. Det nederlandske laget brukte ikke lang tid på å avbryte samarbeidet med Blijlevens.

- Belkin og Jeroen Blijlevens skiller lag med øyeblikkelig virkning. Laget verdsetter åpenhet og tillit, og vi ser derfor ingen framtid for Blijlevens i laget, sier laget til Lars Petter Nordhaug i en pressemelding.

Les også: Spurtkonge løy om egen dopingbruk

Før denne sesongen mistet laget sin hovedsponsor. Rabobank hadde vært med som sponsor siden 1984, men i kjølvannet av Lance Armstrong-skandalen sist høst var ikke bankgruppen overbevist om at sykkelsporten var i stand til å rydde opp i dopingproblematikken.

Fortsatte å lyve
Tidligere i år signerte Blijlevens en erklæring hvor han benektet all dopingbruk. I forbindelse med en opprydningsprosess i nederlandsk sykkelsport kunne 41-åringen den gang fått strafferabatt i form av en suspensjon på seks måneder.

- Laget var fortsatt på jakt etter en sponsor og det var fortsatt usikkert hvorvidt det skulle være et lag i 2014. Ble jeg suspendert ville jeg bare hatt jobb i tre måneder i 2013. Jeg valgte å jobbe og bevise hva jeg kunne. Hvis en sponsor var sikret frem til 2015 hadde jeg muligens valgt annerledes, sier Blijlevens i et åpent brev torsdag.

Blijlevens opplyser også at han bestemte seg for å bruke EPO under Tour de France i 1997. Mellom 1995 og 1998 vant Blijlevens fire etapper i Tour de France.

Les også: Australsk legende innrømmer doping

- Min store drøm var å bli proff. Det klarte jeg, og i 1995 kjørte jeg Tour de France. Jeg vant en etappe, men måtte bryte fordi jeg tapte for mye tid. I 1996 ble det enda en etappeseier og jeg holdt helt til Paris, men det var en helvetes jobb, skriver Blijlevens videre.

- Det var en dum avgjørelse (å bruke EPO), men jeg var ved et veiskille. Skulle jeg være en brukbar sykkelrytter måtte jeg ta EPO. I likhet med mange andre fra min tid, skulle jeg ønsket at jeg var aktiv i dag. Sporten har virkelig endret seg, konkluderer den tidligere Belkin-direktøren.