RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordhaug-sjef mister jobben etter dopingavsløring

Foto: DENIS CHARLET (afp)
Sist oppdatert:
Lars Petter Nordhaugs sportsdirektør innrømmer EPO-bruk.

Jeroen Blijlevens ble onsdag nevnt i en dopingrapport lagt frem av det franske senatet.

Torsdag innrømmet han overfor Belkin-ledelsen å ha brukt EPO. Det nederlandske laget brukte ikke lang tid på å avbryte samarbeidet med Blijlevens.

- Belkin og Jeroen Blijlevens skiller lag med øyeblikkelig virkning. Laget verdsetter åpenhet og tillit, og vi ser derfor ingen framtid for Blijlevens i laget, sier laget til Lars Petter Nordhaug i en pressemelding.

Les også: Spurtkonge løy om egen dopingbruk

Før denne sesongen mistet laget sin hovedsponsor. Rabobank hadde vært med som sponsor siden 1984, men i kjølvannet av Lance Armstrong-skandalen sist høst var ikke bankgruppen overbevist om at sykkelsporten var i stand til å rydde opp i dopingproblematikken.

Fortsatte å lyve
Tidligere i år signerte Blijlevens en erklæring hvor han benektet all dopingbruk. I forbindelse med en opprydningsprosess i nederlandsk sykkelsport kunne 41-åringen den gang fått strafferabatt i form av en suspensjon på seks måneder.

- Laget var fortsatt på jakt etter en sponsor og det var fortsatt usikkert hvorvidt det skulle være et lag i 2014. Ble jeg suspendert ville jeg bare hatt jobb i tre måneder i 2013. Jeg valgte å jobbe og bevise hva jeg kunne. Hvis en sponsor var sikret frem til 2015 hadde jeg muligens valgt annerledes, sier Blijlevens i et åpent brev torsdag.

Blijlevens opplyser også at han bestemte seg for å bruke EPO under Tour de France i 1997. Mellom 1995 og 1998 vant Blijlevens fire etapper i Tour de France.

Les også: Australsk legende innrømmer doping

- Min store drøm var å bli proff. Det klarte jeg, og i 1995 kjørte jeg Tour de France. Jeg vant en etappe, men måtte bryte fordi jeg tapte for mye tid. I 1996 ble det enda en etappeseier og jeg holdt helt til Paris, men det var en helvetes jobb, skriver Blijlevens videre.

- Det var en dum avgjørelse (å bruke EPO), men jeg var ved et veiskille. Skulle jeg være en brukbar sykkelrytter måtte jeg ta EPO. I likhet med mange andre fra min tid, skulle jeg ønsket at jeg var aktiv i dag. Sporten har virkelig endret seg, konkluderer den tidligere Belkin-direktøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere