*Nettavisen* Sport.

Nordhaug skuffet over Team Sky

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

- Dumt av dem ikke å kjempe mer for å beholde meg, mener Lars Petter Nordhaug.

22.09.12 09:04

SLENAKEN (procycling.no): Det er kun et par dager til Lars Petter Nordhaug sykler VM-fellestarten for Norge i Limburg. Faktisk er det også bare en knapp måned til han returnerer til den samme regionen for å delta på sin første treningssamling hos nederlandske Rabobank.

Det blir første gang i løpet av profftilværelsen at han ikke kommer til å kjøre med logoen til det britiske TV-selskapet på brystet.

Nordhaug har vært Sky-rytter i tre år, men gleder seg nå til miljøskiftet i sykkelkarrieren:

- Jeg trives veldig godt i dette området. Dette er i hjertet av Amstel Gold Race og hjertet av Rabobank. Jeg sa det til guttene da jeg kom ned hit, at jeg fikk gode bein med en gang, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no.

Gjennombruddet på Cauberg
Vi sitter på vakre Parkhotel Het Gulpdal, et kvarters kjøring unna VM-vertsbyen og den tøffe Cauberg-stigningen.

Tilbake i april var det en velt i den samme bakken som tok fra Nordhaug sjansen til en topplassering i treskolandets viktigste klassiker.

Samtidig var det der og da Sky-rytteren skapte et navn for seg selv. Tidligere denne måneden bekreftet han igjen at han har noe helt der opp i toppen å gjøre, da han vant Grand Prix de Montréal i Canada.

- For meg var Amstel Gold Race beviset på at jeg kan kjempe om en slik seier. Det viste jeg i Montreal også. Det var omtrent de samme rytterne som var der, minus et par mann. Jeg husker jeg hadde den samme følelsen som jeg fikk på vei opp til mål i Montreal: Det var en dag da kreftene aldri tok slutt, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Junge, Heiko

- Dumt av dem ikke å beholde meg
Mellom Amstel Gold Race og GP Montreal ble det klart at 28-åringen bytter arbeidsgiver neste sesong. Overfor procycling.no letter han for første gang litt på sløret for hvorfor han forlater Team Sky etter tre år på lag med Edvald Boasson Hagen.

- Når du har syklet inn resultater i den siste måneden, har det vært for å vise deg fram for Rabobank, eller like mye et «takk for sist» til Team Sky?

- Motivasjonen har vært å prøve å få resultater, og dermed sette meg i respekt fra start i Rabobank. Det vil gjøre rollen min sterkere når jeg kommer dit ned. Samtidig som jeg er veldig glad for muligheten jeg fikk hos Sky, vil jeg også vise dem at det var dumt av dem ikke å kjempe mer for å beholde meg. I utgangspunktet var jeg innstilt på å fortsette hos Team Sky, avslører Nordhaug.

Les også: Nordhaug til Rabobank

Tilbud fra flere lag
På sensommeren kom det første kontraktsforslaget fra det britiske storlaget på bordet. Et tilbud Nordhaug fremdeles står på at var altfor lavt.

Dermed ble interessen for nordmannen luftet på det åpne markedet, og lag som Rabobank og Omega Pharma-Quick Step sto lengst framme i køen.

- De lo omtrent av meg da vi viste fram de andre tilbudene, og trodde ikke det var mulig. De gikk likevel ikke bort fra åpningstilbudet sitt, sier Nordhaug med klar adresse mot Sky-laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Trodde jeg var verdt litt mer
Prosessen opplevde han som skuffende, men han ble også etter hvert både motivert og inspirert av tanken på å fortsette karrieren i et helt nytt lag.

Den 6. august ble avtalen med Rabobank offentliggjort. Et par uker senere vant han dronningetappen under Danmark rundt, og fortsatte altså den gode trenden med sin aller første seier i et WorldTour-ritt i starten av september.

- Etter hvert så jeg at dette kanskje ikke var så dumt. Å stå litt mer på egne bein, få en forandring og en litt annen rolle. Samtidig som jeg ønsket å dra til Rabobank, er jeg litt sur for at de ikke kom med et bedre tilbud til meg. Jeg trodde jeg var verdt litt mer for dem, med tanke på Edvald og alt det andre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Ny nordmann til Sky
Torsdag kveld ble det imidlertid gjort kjent at Gabriel Rasch sykler for Team Sky neste sesong. Dermed var den en påtroppende, en avtroppende og en blivende Sky-rytter som tok imot pressen for siste gang foran søndagens fellesstart.

- Er det ekstra bittert nå som Gabriel Rasch også skal dit?

- Jeg er bare glad for Gabriel. Med tanke på det sosiale, hadde det vært positivt for meg også, men nå er jeg glad for at jeg står på mine egne bein, påpeker han.

Konfrontert med utspillet fra vestfoldingen, sier Kurt Asle Arvesen følgende om prosessen som gjorde at den tidligere lagkameraten endte opp i Rabobanks hender:

- Team Sky forsøkte å beholde Lars Petter. Tanken var at han skulle sykle der neste år, også. Men det er vanskelig, og de følte nok at de strakk seg så langt de kunne. Til slutt var valget opp til Lars Petter, og han vurderte nok tilbudet fra Rabobank til å være bedre både sportslig og rent økonomisk, sier Sky-treneren til procycling.no.

Søndag sykler Nordhaug som Boasson Hagens hjelperytter under fellesstarten i Limburg. Det blir trolig en av superduoens aller siste oppdrag sammen, i hvert fall mens begge to er under kontrakt med Team Sky.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.