Gå til sidens hovedinnhold

Nordhaug: - Spesielt å være tilbake

Vant i Montreal i fjor. Håper igjen å kjempe i toppen.

- Det er det samme hotellet som vi hadde i fjor, gliser Lars Petter Nordhaug.

Søndag kveld skal han forsvare tittelen i WorldTour-rittet GP Montreal. Her tok han nemlig sin største seier i Sky-trøye, da han spurtslo Moreno Moser og Aleksandr Kolobnev på oppløpet i den kanadiske byen.

Nå sitter han inne på hotellet, og venter på at regnet skal løye noe, foran oppholdets andre treningstur.

- Jeg regner ikke med at jeg blir kjørt rundt i åpen bil til vill jubel fra folkemengden. Men selvsagt blir det gøy å kjøre med startnummer én. Jeg regner med at det blir nevnt på scenen, sier Nøtterøy-mannen til procycling.no.

- Mer usikker denne gangen
For rytterne som ikke deltar i Spania rundt blir fredagens ritt i Quebec og søsterrittet i Montreal to dager senere, en viktig del av VM-oppkjøringen.

Som mange andre ble Nordhaug syk i etterkant av Tour des Fjords. En solid treningsbolk før avreisen til Canada mandag kveld, har ført ham tilbake på VM-sporet.

- Jeg er litt mer usikker på formen denne gangen. I fjor trente jeg hardt i forkant. Det var også med tanke på hva som ventet i Valkenburg og bakkene der. Etter sykdommen har jeg prioritert mengdetrening. Det blir et langt ritt i Firenze, så da trener jeg deretter. Det blir uansett viktig å få matchet seg skikkelig i disse to rittene.

Kopierer klassikeroppskriften
De siste ti dagene før mesterskapet i Firenze kommer han til å kjøre et treningsopplegg som likner det han gjorde foran Amstel Gold Race tidligere i sesongen. For de som husker tilbake til april måned, så viste Nordhaug superform under rittet Roman Kreuziger endte opp med å vinne.

- Det blir nok en del turer på sju timer utover. Jeg gjorde noe av det samme før klassikerne og merket at jeg fikk god progresjon på kort tid, forteller han.

Belkin Procycling har sterke kort som Paul Martens, Robert Gesink, Steven Kruijswijk og Tom-Jelte Slagter på plass i Canada.

Sagan – den store favoritten
Nordhaug regner med at han og lagkameratene vil prøve å gjøre rittet så hardt som mulig for å tyne sprinterne mest mulig foran avslutningen.

At Peter Sagan er i form er snarere regelen enn unntaket. Slovaken må tåle å ha favorittstempelet på seg foran GP-rittene denne helgen.

- Det virker som Sagan er i kanonform, men vi skal gjøre det tøft for ham, lover Nordhaug.

Også Chris Froome, Ryder Hesjedal, Alberto Contador, Rui Alberto Costa, Sylvain Chavanel, Andy Schleck, Cadel Evans og Damiano Cunego spisser VM-formen i Canada denne helgen.

PS! Eurosport sender LIVE fra GP Quebec fra 18:30 fredag og LIVE fra GP Montreal fra 19:00 søndag.

Kommentarer til denne saken