RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Espen J. Lee (procycling.no)

Nordhaug sprakk på siste runde

Sist oppdatert:
Ble overlistet av Alexander Kristoffs lagkamerat.

STAVANGER/VALLE (procycling.no): Sergey Chernetskiy, Team Katjusja, vant den første etappen av Tour des Fjords.

- Jeg er veldig glad nå. Det var egnelig ikke en så hard etappe, men det var kaldt. Jeg kommer rett fra Vuelta Burgo. Så temperaturforskjellen var et sjokk for meg. Jeg angrep på siste bakke før oppløpet fordi Nordhaug og de andre rytterne så veldig slitne ut på slutten. Nå går jeg for sammenlagtseier, sa Chernetskiy til procycling.no rett etter målgang.

Han vant etter etter et firemannsbrudd med Lars Petter Nordhaug holdt unna for feltet på de avsluttende rundene i Stavangers gater. Nordhaug var både skuffet og oppgitt da han snakket med pressen etter etappen.

- Jeg støtet på slutten. Da klarte Sergey Chernetskiy å kjøre seg opp igjen i utforkjøringen ned mot sentrum. Han var sikkert helt uthvilt etter å bare ha sittet på hjul i bruddet frem til det. Det er en veldig rar måte å kjøre sykkelritt på, sier Nordhaug til procycling.no.

Les procycling.nos LIVE-dekning av etappen nederst i saken!

- Det er sykkeltaktikk
Thor Hushovd klarte ikke å prege avslutningen av første etappe i Tour des Fjords. Med regnvær og tekniske partier mot slutten av etappen, var Hushovd redd i avslutningen.

- Det var en kaotisk, veldig teknisk og ganske farlig løype inne i Stavanger på grunn av regnet. Med seks mann på laget er det umulig å kontrollere i denne løypen, sier Hushovd til pressekorpset etter målgang.

- Hva syns du om måten Sergey Chernetskiy kjører på i bruddet?

- Måten Katjusja gjorde det var helt riktig. Det var ikke noe galt i det. Det kalles sykkeltaktikk, sier Hushovd.

Tidlig brudd
Tour des Fjords rullet med en knalltøff etappen mellom Valle og Stavanger. Åpningsetappen besto blant annet av Suleskardveien, en lang stigning hvor det var forventet at bruddforsøk skulle gå av gårde.

Kenneth van Bilsen (Topsport Vlaanderen) og Amund Grøndahl Jansen (Team Plussbank) var duoen som etter hvert rykket fra feltet allerede i første bakke.

Nordhaug angrep flere ganger
Van Bilsen sikret seg bakketrøyen underveis, men bruddet så aldri ut til å holde, ettersom Belkin og Katjusja kontrollerte avstanden med jernhånd. Det regnet hele etappen og farten var svært lav i den sterke motvinden.

Da de lokale rundene i Stavanger sentrum startet med 25 kilometer igjen var bruddet allerede spist opp, og et nytt brudd kom av gårde.

Der knivet Nordhaug og Chernetskiy mot hverandre. Nordhaug prøvde flere ganger å komme av gårde alene, men russeren brukte minst krefter underveis. 23 åringen fra Katjusja-laget klarte å overliste Nordhaug like før oppløpet. Kristoff-hjelperen kom alene til mål – denne gang som vinner.

Under er procycling.nos LIVE-dekning av etappen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere