*Nettavisen* Sport.

Nordhaug til Rabobank

Foto: BRYN LENNON (scanpix)

Lars Petter Nordhaug forlater Team Sky etter tre sesonger i det britiske laget.

06.08.12 21:57

Sky-syklisten Lars Petter Nordhaug har signert en toårskontrakt med det nederlandske laget Rabobank, det melder det nederlandske laget på sine hjemmesider. Nordhaug forlater Team Sky etter tre sesonger i det britiske stjernegalleriet.

- Jeg hadde tilbud fra Sky, de var først på banen og ville beholde meg. Etter hvert kom andre lag inn i bildet. Rabobank viste stor interesse tidlig i prosessen, forteller Nordhaug til procycling.no.

Det har aldri vært noen hemmelighet at Rabobank var blant lagene som jaktet 28-åringen. Det nederlandske laget, Omega Pharma-Quick Step og Nordhaugds nåværende arbeidsgiver Team Sky har vært omtalt som de mest aktuelle lagene.

LES MER:Alle drømmer om å signere Nordhaug

- Rabobank kom først på banen. Jeg har hatt en veldig god dialog med de. De har vært veldig interesserte og hatt en god plan for meg videre. Det er et lag hvor jeg kan passe inn og få en god rolle, mener syklisten fra Nøtterøy.

Nordhaug: - Sky er stjernespekket
Team Sky dominerte Tour de France og viste hvilket ekstremt stjernegalleri de besitter. Dette er noe av grunnen til at nordmannen velger å forlate det britiske laget.

- Jeg har vært tre år i Sky. Et veldig stjernespekket Sky, som alle vet. Dette er en større mulighet for å skape min egen karriere og få komme til i enda større ritt, forteller Nordhaug.

28-åringen understreker at han legger en god tid i Sky bak seg.

- Jeg har det veldig bra i Sky, jeg har ikke et negativt ord å si om Sky. Men det er også spennende med noe nytt, fortsetter han.

Omega Pharma-Quick Steps Brian Holm uttalte seg svært positivt om Nordhaug i Tour de France, og la ikke skjul på at han var en beundrer av nordmannen.

Det er mange store navn på lønningslisten i det belgiske laget, derfor falt valget på Rabobank.

- Quick Step er også stjernespekket, som Sky, sier Nordhaug.

«Jeg er på lag med Edvald uansett»
Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug har preget Team Sky siden laget så dagens lys. Det er trist for Nordhaug å forlate de norske kameratene.

- Det er veldig trist å ikke være på lag med Edvald og Kurt, men jeg føler jeg er på lag med de uansett fordi de er to gode venner av meg. Jeg kommer til å trene like mye med Edvald fremover. Det forandrer seg ikke utover det at vi har forskjellig drakt på oss, sier Nordhaug.

Arvesen har ikke hatt noen direkte tilknytning til 28-åringen, men er likevel en nær støttespiller. Slik vil det fortsatt være.

- Kurt har ikke hatt noen rolle for meg i Sky. Han har vært kompisen min, det kommer han til å være fremover også. Jeg kommer til å hente råd fra han fortsatt, forklarer han.

(artikkelen fortstter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Junge, Heiko

Bryter samarbeidet med Julich
Nordhaugs samarbeid med Bobby Julich har båret frukter og nordmannen har i år preget flere store sykkelritt. I de kuperte klassikerne i Belgia og Nederland var Sky-rytteren spesielt imponerende.

Ettersom Julich er en del av Sky-systemet vil han ikke lenger være nordmannens trener, men Nordhaug vil utnytte amerikanerens kunnskaper til siste slutt.

- Bobby har blitt en god venn og jeg har lært mye fra han. Jeg har fått lange kommentarer fra hver eneste treningsøkt i hele år og lært mye som jeg kan ta med meg videre. Det er fortsatt noen måneder igjen av året og vi kommer til å samarbeide like godt, forteller han.

Ikke alle profesjonelle sykkellag har store trenerstaber, men nordmannen forteller at dette er område Rabobank satser på.

- De ønsker å utvikle seg og har ansatt minst én ny trener for neste år, sier 28-åringen.

Selv om en trenerløsning for Nordhaug ikke er klar per dags dato, bekymrer han seg ikke for det.

- Jeg er ikke pliktig til å bruke de i treningsarbeidet. Det er noe jeg må legge en plan på sammen med Rabobank. Jeg er sikker på at det blir kjempebra.

Breukink: - Han er god i kupert terreng
Rabobanks sportsdirektør Erik Breukink skryter av nordmannen.

- Nordhaug gjør laget vårt sterkere. Han er god i kupert terreng og tyngre løyper. I harde løyper kan han utfylle en god rolle for laget, uttaler Breukink i en pressemelding.

Selv håper Nordhaug å fortsette å vise frem sin aggressive natur. Sky-rytteren ønsker også revansj i Amstel Gold Race.

- De ser på meg som en aggressiv rytter, det er noe de ønsker seg. Ardenner-klassikerne er selvfølgelig viktig for dem og de har sett at jeg har potensiale i Amstel Gold Race, forteller han.

Amstel Gold Race er et ekstremt viktig løp for nederlenderne i Rabobank, men laget har ikke triumfert i rittet siden 2001. Kanskje kan Lars Petter Nordhaug rette på det.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Tror på Tour de France-debut
Brian Holm uttalte flere ganger i løpet av årets Tour de France at Nordhaug hadde kjørt rittet om han ikke hadde vært Sky-rytter.

Nordhaug er enig i den påstanden.

- Hadde jeg kjørt for Rabobank i år hadde jeg hatt en god mulighet til å komme med i Tour de France. Det gjorde jeg ikke i Sky og jeg forstår jo det når jeg ser hvem de stilte med, sier 28-åringen.

Tour de France-drømmen kan blir virkelighet i 2013, tror hovedpersonen selv.

- Jeg ønsker å kjøre Tour de France og tror jeg har en god mulighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.