Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordhaug vant på Nordkapp

VANT: LArs Petter Nordhaug vant første etappe i Arctic Race of Norway torsdag.
VANT: LArs Petter Nordhaug vant første etappe i Arctic Race of Norway torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Knuste konkurrentene.

Ingen klarte å hamle opp med Lars Petter Nordhaug på første etappe i Arctic Race of Norway. Noen kilometer før mål stakk Belkin-rytteren fra resten av tetgruppen.

På den siste milen gjorde Nordhaug to forsøk på å komme seg fri fra tetgruppen. Det første gangen mislyktes den norske Belkin-rytteren, men i annet forsøk var det ingen som kunne henge med.

– Jeg tenkte at det måtte bli et hardkjør slik at spurterne falt av. Derfor gikk jeg den første gangen. Det holdt ikke. Så kom det en gruppe opp, og da klinket jeg til igjen, sa Nordhaug til TV 2 etter målgang.

– Jeg hadde skikkelig lyst til å vinne i dag, sa etappevinneren.

Nordhaug er for øyeblikket ikke enig med et profflag om kontrakt for den neste sesongen. Arctic Race of Norway ser ut til å bli nok en arena for 30-åringen å vise seg fram på.

Tunge Hushovd-bein
Nordhaug trillet over målstreken på Nordkapp-platået noen sekunder foran de nærmeste konkurrentene. Juraj Sagan (Cannondale) endte som nummer to, mens Nordhaugs lagkamerat i Belkin, Steven Kruijswijk, ble nummer tre.

Vegard Stake Laengen trillet inn til 7.-plass, mens Alexander Kristoff var nummer ti i mål. Katjusja-rytteren er det store forventninger til etter et solid Tour de France i juli. Også Thor Hushovd er med. Han slet tungt mot avslutningen av torsdagens etappe.

– Jeg hadde ekstremt tunge bein. Det var som å sykle med tømmerstokker, sa Hushovd til TV 2.

– Nordhaug har prøvd å vinne mange sykkelritt. Det er moro at han vinner, fortsatte BMC-rytteren.

Naturopplevelse
Torsdagens etappe strakte seg over 204 kilometer fra Hammerfest til Nordkapp. Etappen innledet et fire dagers langt etapperitt i Nord-Norge.

Selv med solide vindkast var det en god opplevelse for rytterne.

– Det var fantastisk underveis. Det var en nydelig tur langs sjøen og en naturreise i seg selv. Det var tøft å komme opp hit og kjenne den vinden som er her, sa Hushovd.

– Det er kult å være her oppe. Vi kommer ikke så mye lenger nord uten å reise over sjøen her, sa Kristoff.

Etapperittet fortsetter fredag med en 207 kilometer lang etappe fra Honningsvåg til Alta. Der øyner Kristoff en spurtmulighet.

– Den etappen og den siste etappen er muligheter for meg, sa Kristoff til TV 2. (©NTB)


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!