Gå til sidens hovedinnhold

Nordhaug vil hjelpe stortalent med proffkontrakt

- Man må ta sjansen når man får den, sier Sondre Holst Enger (19).

BODØ (procycling.no): Tour de France er verdens største sykkelritt. Samtidig er det også en meget sentral arena for forhandling av nye kontrakter.

Arctic Race of Norway arrangeres av Tour de France-arrangøren og unge sulte norske sykkelryttere får vist seg fram for et knippe av verdens beste lag.

Én av dem er Sondre Holst Enger (Team Plussbank). Etter det procycling.no erfarer er Lars Petter Nordhaugs Belkin-lag et av lagene som har vist størst interesse.

Under Arctic Race vil det være møtevirksomhet mellom partene, med tanke på en eventuell overgang for sesongen 2014.

Les også: Profflag snuser på norsk stortalent

Nordhaug hjelper til
Tidligere har både Mads Kaggestad og Gabriel Rasch fått hjelp av Thor Hushovd med å skrive sine første proffkontrakter. Lars Petter Nordhaug ble også klar for Team Sky likt med Edvald Boasson Hagen.

Nå vil Nordhaug gi noe tilbake til norske talenter.

- Jeg synes Sondre er et stort talent. Jeg kjenner han ikke veldig godt, men han har hatt samme trener som meg da han var yngre. Jeg synes han virker som en fin gutt. Han er den amatøren som har best resultater i år. Laget vårt følger med på norske og unge talenter. Da er det opp til dem å prestere, sier Nordhaug til procycling.no.

- Jeg er ikke så veldig godt satt inn i dialogen, men om jeg kan hjelpe til på noen som helst måte for unge syklister i Norge er jeg veldig glad for det, legger han til.

- Du vil legge inn et godt ord for Sondre?

- Ja, selvfølgelig. Det har jeg allerede gjort. Det spiller ikke så stor rolle hvem det er, men hvis jeg kan være med å påvirke vil jeg legge inn gode ord for dem som presterer. Sondre virker å være aktuell, slår Nordhaug fast.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Like ung som Edvald
Skulle Holst Enger blir proff ved nyttår, vil han være like gammel som det Edvald Boasson Hagen var, da han startet sin profesjonelle karriere første januar 2008.

Showmannen fra Horten fikk kyssesyken siste del av 2012-sesongen.

Det kombinert med den unge alderen til hortensgutten, gjør at Holst Enger neppe hadde hatt vondt av en sesong til i Norge.

- Jeg hadde forventet at han skulle prestere fra nå og utover, men han var der fra sesongen startet. Sånn sett har vi vært veldig bevisst at årets sesong var viktig for å bygge grunnlaget videre rent treningsmessig. Vi har matchet han pent i forhold til det, sier Alte Kvålsvoll til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blir proff uansett
Kvålsvoll er klar på at Holst Enger uansett kommer til å bli proff.

- Med tanke på den type rytter han er og det han har prestert så er det naturlig at han blir proff. Det er bare et spørsmål om når. Derfor må vi vurdere om han skal utvikle seg videre hos oss mot en lærlingekontrakt høsten 2014.

- Men får han et tilbud nå, og laget passer i forhold til å ville matche han forsiktig og så videre så kan det være en mulighet, legger han til.

Lars Petter Nordhaug vil ikke være for spesifikk i uttalelsene om matchingen av Holst Enger.

Les også: Her er Arctic Race-etappene

- Det kan ikke jeg uttale meg om. Hvis man blir proff og blir satt på et mildt program så kan det være en fin overgang. Men det kan være positivt å kjøre et år til og vinne masse flere løp. Han kommer helt sikkert til å takle nivået greit, men jeg kjenner ikke han så godt så jeg kan ikke uttale meg så mye om det, sier Belkin-rytteren.

Fullstendig avslappet
Den som tenker minst på profflivet er Sondre Holst Enger selv. Han er helt avslappet og bruker ikke et eneste kalori på forhandlinger og interessen fra utlandet.

Men noen tanker har han gjort seg.

Da procycling.no møtte han på hotell i Bodø hadde han følgende å si på spørsmål om han var klar for profflivet.

- Jeg føler det ikke er noe å vente på. Alle andre hopper i det. Man må ta sjansen når man får den, slår han fast overfor procycling.no.

Kommentarer til denne saken