RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Nordhaugs kaptein dopingmistenkt

Sist oppdatert:
Morris Possoni mistenkes for kontakt med doplegen Michele Ferrari.

Team Skys Morris Possoni mistenkes for å ha vært i kontakt med Michele Ferrari. Legen er utestengt på livstid av den italienske olympiske komité og man risikerer dermed utestengelse hvis man har samarbeidet med han.

Possonis hjem ble ransaket torsdag. Politiet innhentet informasjon fra italienerens medisinske journaler, datamaskin, kontrakter og annen personlig informasjon.

26-åringen skal etter planen kjøre Giro d’Italia, som starter 7. mai. Lars Petter Nordhaug skal også kjøre rittet for Team Sky.

- Sky er rent
- Vi er gjort oppmerksom på rapportene fra Italia som kom i morges. Det er viktig at alle fakta kommer på bordet. Når det har skjedd vil vi følge korrekt prosedyre og kommunisere prosessen vi følger, sier en talsmann fra Team Sky til cyclingnews.

Team Sky, hvor Kurt Asle Arvesen, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen kjører, «er et rent lag», sier talsmannen.

- Team Sky er et rent lag og vi forplikter oss til å beskytte integriteten til idretten vår, forteller Skys talsmann.

De profesjonelle lagene har vist forskjellig praksis hva gjelder suspensjon av ryttere som er innblandet i dopingsaker. BMC valgte for eksempel å suspendere Alessandro Ballan før Paris-Roubaix 2010 som følge av dopmistanke, men gjorde ingenting før årets Paris-Roubaix da anklager igjen kom på bordet.

- Visconti er uskyldig
Den italienske landeveismesteren Giovanni Visconti (Farnese Vini-Neri Sottoli) og hans lagkamerat Diego Caccia fikk også besøk av politiet melder Gazzetta dello Sport fredag.

Farnese Vini-Neri Sottoli-laget bekreftet ovenfor cyclingnews at rytterne har fått besøk av politiet, men nekter for kontakt med doktor Ferrari og deres ryttere.

- Både laget og Giovanni er uaffisert av etterforskningen. Vi vil la rettferdigheten gå sin gang og er sikre på at Giovanni vil være i stand til å bevise at han er uskyldig, sier en talsmann fra laget til nettstedet cyclingnews.com.

Les hele saken her: Hedret av Giro d’Italia, raidet av politiet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere