RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Nordhaugs lag med hemmelig allianse

Sist oppdatert:
- Vi la en plan sammen med Quick Step, sier nordmannen.

SAINT-AMAND-MONTROND (procycling.no): På strategimøtet til Belkin Procycling torsdag kveld, var det nederlandske sidevindsekspertene enige i at noe måtte gjøres.

Den 173 kilometer lange etappen dagen etter var vindutsatt. Derfor kom Lars Petter Nordhaugs lag forberedt til start.

- Vi ga full gass etter byer og ut på rette strekker. Vi hadde gått veldig nøye igjennom hva vi skulle gjøre, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no.

I forkant av etappestart snakket Belkin-sjefene med Omega Pharma-Quick Step og fikk høre at de hadde lignende planer.

- Det stemmer at vi hadde en liten allianse med dem, bekrefter Nordhaug.

Utnyttet Kittels trøbbel
Lagene fra de to nabolandene hadde opprinnelig en plan om å sette inn støtet etter 55 kilometers sykling.

Denne ble noe framskutt da sidevinden inntraff noe før, samtidig som tyske Marcel Kittel hadde trøbbel med kjedet på sykkelen sin.

Da hev Omega Pharma-Quick Step alle mann til pumpene og kjørte så hardt at fraksjoner oppsto i hovedfeltet. Kittel er som kjent en utfordrer for Mark Cavendish i poengsammendraget.

- Vi skjønte at vi burde slå til der, og Quick Step tenkte samme tanke. Det var heldig for oss at Marcel Kittel ble kjørt av. Da ønsket Quick Step å gi full pinne, sier sportsdirektør Nico Verhoven til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- I Tour de France venter man ikke
Noe senere på etappen tiltok vinden i styrke. Belkin-guttene hadde spart seg noe ved første anledning, men så satte de hele laget foran for å skape mer kaos i feltet.

Noen få kilometer senere punkterte Alejandro Valverde, men nederlenderne avviser at de burde ha avbrutt sitt angrep på grunn av den hendelsen.

- Hvis man må vente, må man vente på alle. Da måtte Marcel Kittel ha kommet tilbake, og alle andre. Vi kunne ikke vente fordi noen punkterte, mener Verhoven.

- Det var mange velt i fjor og. Da rammet det laget vårt også, og ingen ventet da. Dette er Tour de France, og man sier at «I Tour de France venter man ikke på noen», legger han til.

Chris Froome var ikke helt enig i den vurderingen:

- Det var en ulykkelig situasjon for Valverde. Han punkterte og Belkin-laget satte opp tempoet. Jeg håper at ingen gjør det mot meg om jeg får problemer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det fikk heller være kaos bak
Lars Petter Nordhaug sier at trekket først og fremst var regissert for å skjerme Bauke Mollema og Laurens Ten Dam.

Ifølge nordmannen var det ikke spesielle ryttere eller lag i sammendraget de ønsket å ramme.

- Vi ga full gass og konsentrerte oss om laget vårt. Så får det heller være kaos bak.

Han lå foran sammen med Robert Gesink til Saxo-Tinkoff-laget overtok tempostyringen i front av feltet.

Da falt også Froome av, mens både Ten Dam og Mollema holdt stand.

Fryktet Rabobank tidligere
Det betyr at nordmannen og resten av laget hadde all grunn til å være fornøyde etter en kaotisk etappe mot Saint-Amand-Montrand:

- For min egen del var jeg glad for at jeg kjørte bra i sidevinden. Jeg lå foran og matet på. For meg og Robert Gesink var det bare å gi alt vi kunne til det var tre mil igjen. Vi tømte oss helt for krefter, og det er slik man må gjøre det i sidevinden.

Nordhaug får også ros av sportsdirektør Frans Massen. Han forteller at vestfoldingen ikke bare har positive opplevelser fra sidevindskjøringen tidligere.

- Lars Petter var veldig glad etterpå. Da han var yngre fryktet han ofte Rabobank-laget. Han klarte seg fint i dag og gjorde en bra jobb for oss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere