Rabobank-direktør Harald Knebel sier at han har mottatt flere henvendelser fra potensielle sponsorer som ønsker å bidra til det nederlandske lagets videre eksistens.

Samtidig melder Knebel at flere av selskapene som har vist sin interesse i økende grad vil forsikre seg at deres merkevare ikke blir innblandet i dopingskandaler.

- Det de ønsker er klare garantier for at vi skal drive med ren og dopingfri sykling, sier Knebel i følge Cyclingnews.

I lys av sponsorenes krav etterlyser Rabobank-direktøren at de profesjonelle lagene blir mer samstemte i behandlingen av ryttere med dopingfortid.

- Det er viktig at vi har en internasjonal juridisk standard. Man ser at lag som Garmin og Team Sky har veldig forskjellig praksis. Det ville vært positivt om vi kunne forenes rundt en og samme fremgangsmåte.

Les også: Dette bildet kostet syklisten lønna

Knebel foreslår at man utvikler i felles praksis i konsultasjon med de profesjonelle lagene, men hvis ikke en internasjonal harmonisering lar seg realisere, ønsker Rabobank-direktøren å skape en nederlandsk standard.

- Vi skal jobbe med lagene i Nederland, det nasjonale forbundet og den nederlandske olympiske komité for å finne en egen nasjonal metode med sikte på å styrke sykkelsportens troverdighet, sier Knebel.

Fikk nok av doping
Bankgruppen Rabobank, som har sponset det blå- og oransjekledde laget i 17 år, besluttet 19. oktober i år å avslutte sitt sponsorat ved utgangen av 2012. I vaken av skandalen rundt Lance Armstrong hadde den nederlandske sponsoren mistet tillit til at sykkelsporten maktet å rydde opp i dopingproblematikken.

Rabobank-laget må i disse dager håndtere et søksmål fra deres tidligere rytter Michael Rasmussen. Mens han ledet Tour de France i 2007, ble dansken kastet ut av rittet, grunnet problemer med antidopingmyndighetene. Rasmussen ble senere også sparket fra Rabobank-laget.

Det er også blitt kjent at Levi Leipheimer brukte doping da han kjørte for det nederlandske laget. Spanjolen Carlos Barredo er også under etterforskning i forbindelse med uregelmessige funn i hans biologiske pass.

Selv om Rabobank har trukket seg som sponsor, er de forpliktet opp mot kontraktene til ryttere og støtteapparat. Nordmannen Lars Petter Nordhaug signerte en toårskontrakt med det nederlandske laget og vil sykle der fra og med neste år.