*Nettavisen* Sport.

Nordisk liga blir gullgruve

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Den nye nordiske ligaen kan bli en gullgruve for fattige norske klubber. Vinneren får ti millioner kroner.

01.12.03 13:39

Det meste er nå på plass for den nye nordiske ligaen. De fire beste lagene i Norge, Sverige og Danmark får delta, og mandag ble det klart at ligaen kommer til å bli en real gullgruve.

Som en lottogevinst
- Prispengene kommer til å ligge mellom to og ti millioner kroner. Blir man slått ut i gruppespillet, vil man sitte igjen med om lag to millioner, mens et lag som går til finalen kan regne med om lag ti millioner kroner, sier lederen for Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, til TV 2 Nettavisen.

- Sånn sett blir det plutselig veldig attraktivt å bli nummer fire i Tippeligaen, legger han til.

- Vi kjenner til dette premienivået. Det høres greit ut det, sier en fornøyd RBK-direktør Rune Bratseth til TV 2 Nettavisen.

Fire beste får delta
Det er de fire beste lagene i Tippeligaen etter neste sesong som kommer til å få delta i den første nordiske ligaen. Gruppespillet starter rett etter at den norske og svenske sesongen er over, og de fire lagene vil fordeles i tre grupper á fire lag. Nummer én og to i Norge vil være i gruppe med for eksempel nummer tre i Sverige og fire i Danmark. På samme måte vil nummer én og to i Sverige spille i gruppe med nummer tre Danmark og fire i Norge. Også videre.

- Det eneste nye er at det ikke kommer til å spilles fire runder før jul. Vi ender nå på maksimalt to eller tre runder før jul, sier Boksasp.

Alt klart i januar
Den nye nordiske ligaen – Royal League – vil trolig bli en realitet etter et møte i januar.

- På møtet i dag ble vi enige om en del prinsipper. Vi ble enige om organisasjon, turneringsstruktur og fordelingen av klubbøkonomien. Det eneste som nå gjenstår er at Sverige avklarer noe i forhold til sine senderettigheter, sier Boksasp.

Totalt vil man ha inn 50 millioner kroner til turneringen, men Boksasp vil ikke si noe om hvem som står bak gildet.

Hva synes du om den nye nordiske ligaen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.