*Nettavisen* Sport.

Nordkvelle med nytt slag mot Viking

Foto: Marius Knutsen/Scanpix

Først scoret han i Stavanger. Så takket han nei til overgang. Lørdag scoret han i Drammen.

10.09.11 21:27

STRØMSGODSET - VIKING 2-2:

Da Strømsgodset og Viking møttes i Stavanger på vårparten, vant drammenserne etter at Fredrik Nordkvelle scoret minuttet før slutt.

Lørdag var det Viking sin tur til å gjeste Marienlyst, og igjen ble Nordkvelle sentral. Denne gangen i andre enden av kampklokka.

Indreløperen, som lenge ble jaktet av nettopp Viking, men som har valgt å gå til Brann etter sesongen, satte inn et nydelig 1-0-mål for Godset etter kun 40 sekunder på gressmatta.

I de tre siste oppgjørene mellom Strømsgodset og Viking på Marienlyst, er det gjestene som har åpnet scoringskalaset. Samtlige ganger har Godset snudd, og tatt med seg alle poengene.

Lørdag var det Viking sin tur til å snu.

Viking kontret
Yann-Erik de Lanlay og Trond Olsen utnyttet vertenes svake forsvarsspill, og sistnevnte satte inn utligningen etter en hurtig kontring.

Fem minutter senere var det de Lanlays tur til å være sist på ballen, og Viking gikk opp til 2-1.

Men underholdningen ville ingen ende ta på Marienlyst, og før den første omgangen var ferdigspilt kom scoring nummer fire. Denne gangen var det Strømsgodset som utlignet, da Glenn Andersen fikk panna på en corner.

Strømsgodset fortsatt i toppen
Det skjedde ikke ytterligere endringer på måltavla etter pause, og kampen endte med poengdeling.

Med ett poeng rykket Strømsgodset opp til tabellens fjerdeplass, og har kun to poeng opp til Brann på tredjeplassen. Drammenserne har ikke vunnet siden juli, og står med fire uavgjorte og én tapt kamp på de fem siste oppgjørene. Med en solid sesongåpningen i ryggen har Deila fortsatt gode muligheter til å havne blant de tre beste i årets Tippeliga, men da må trepoengerne snart finne veien til Marienlyst igjen.

Viking, som har slitt store deler av sesongen, har klatret fra bunnen av tabellen, og ligger nå rimelig trygt plassert på tiendeplassen, men med to og tre kamper flere spilt enn lagene som jager bak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.