RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlie: - Vi får det tøft

Sist oppdatert:
- Dette var ikke bra, sier Start-trener Tom Nordlie etter at Sandefjord ble slått fredag.

En corner fra Fredrik Strømstad traff hodet til Bård Borgersen. Dermed slo Start Sandefjord 1-0 i den siste kampen på La Manga.

Start har nå bare sluppet inn tre mål på de ni siste treningskampene, og bare ett på de siste fem. Sørlendingene står også med fem strake seirer.

- Men dette var ikke bra. Vi begynte med lavt press i en 4-5-1-formasjon. Det var med vekslende hell. Samtidig hever vi oss i 2. omgang, og vinner den med 5-0 i målsjanser, sier Start-treneren til TV 2 Nettavisen.

Det var også da målet kom. Åtte minutter før full tid.

- Hva er hemmeligheten bak det gode defensive spillet?

- Jeg klarer ikke å trekke frem enkeltspillere. Det er laget som er vår styrke, samtidig som vi har spisskompetanse blant annet i hodespillet, sier han.

Tar ikke av
Etter åtte seirer og bare to tap på 13 treningskamper tenker kanskje noen sørlendinger på en overraskende god plassering i Tippeligaen. Nordlie maner til nøkternhet.

- Vi kan ikke skru forventningene for høyt. Vi vet veldig godt at nyopprykkede lag har for vane å få det tøft. Det tror jeg vi får også, sier Nordlie.

- Men det er en god vane å øve på å vinne, og til de som sier at vi har lagt mer i treningskampene enn andre - det føler ikke jeg, fortsetter han.

- Og jeg har vært trener i 18 år nå. Bare en gang har ikke vinter-resultatene gjenspeilt seg i sesongen. Det var i Vålerenga.

- Hva er målsettingen?

- Jeg vil vinne hver kamp. Det vil jeg alltid. Men sånn målsetting har jeg ikke tenkt på. Jeg tenker ikke på sånne ting. Da Fædrelandsvennen spurte meg her om dagen om hvem som skulle være kaptein, tenkte jeg bare: " Faen, det har jeg ikke tenkt på", sier Nordlie.

Mange skader
Start manglet en haug med spillere fra start av mot Sandefjord. Flere er skadet, men noen kom innpå. Blant annet matchvinneren Bård Borgersen.

Alex Nyarko fikk også prøve seg, og fikk mer enn godkjent.

- Han gjorde ingen feilpasninger, men det er lenge siden han spilte sist. Aksjonsradiusen var ikke så stor. Totalt sett får han uansett veldig godkjent. Man kan se at han er en bra spiller, sier Nordlie.

PS: Stefan Bärlin måtte ut etter en smell, men det skal ikke være alvorlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere