RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlie alene om alkonekt

(FOTO: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Flere av de norske topplagene får «en kveld på byen» på La Manga. Men ikke Start.

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Alkohol og skandaler har kjennetegnet La Manga gjennom årene. Alle husker Stan Collymore da han sprayet ned det store Hyatt-hotellet med et brannslukningsapparat. For et par år siden ble flere Leicester-spillere arrestert og tiltalt for voldtekt på samme sted.

For Tom Nordlie er problemstillingen uaktuell. For mens de fleste andre norske toppklubber åpner for en drink eller to, minst en gang i løpet av oppholdet – har Start-spillerne totalforbund under hele den 12 dager lange La Manga-turen.

- Men det er også den eneste regelen spillerne må forholde seg til. Det handler om å representere klubben og emblemet. Det skal man gjøre i edru tilstand, sier Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Like strengt er det ikke hos alle andre.

Bygger lagmoral
- Det er alkoholnekt helt til jeg eller Gunnar Halle sier at det er greit. Men det er alltid én dag hvor spillerne kan spise en bedre middag med litt drikke, uten at trenerne er til stede. For oss handler det om å bygge lagmoral, sier LSK-trener Uwe Rösler.

Men legger til:

- Det har aldri vært noen episoder med disse spillerne. Jeg stoler på at det ikke vil skje noe nå heller, legger han til.

- Vi har ikke snakket om dette, men det kan godt hende det blir en øl eller to til maten den siste kvelden. Det spør hvor godt fornøyd vi er med treningsarbeidet. Frem til jeg har sagt noe annet, er det imidlertid totalforbud, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

- Aldri noe problem
- Om det blir lov til å drikke alkohol her nede? Vi har foreløpig ikke sagt noe til spillerne, sier Lyn-trener Henning Berg glisende.

- Men dette er ikke en problemstilling for oss. Jeg opplevde aldri at det var noe problem med alkohol i fjor. Den dagen det skulle bli det, får vi i så fall gjøre noe med det, legger han til.

Tom Nordlie vil ikke kommentere hva Lillestrøm, Vålerenga og Lyn gjør, men påpeker at han har opplevd mye rart på La Manga i de ti årene han har reist til stedet.

- Man kan si at det ikke skal bli noe fyllekalass, men hvordan skal man styre det da? Jeg har hundre eksempler på at det er det det blir. Jeg vil ikke si noe om de andre klubbene, men det er bare å møte opp på hotellet her den siste kvelden det. Så kan man selv vurdere om det er et fyllekalass eller ikke, sier han.

- Helt greit
Nordlie påpeker også at en rotbløyte den siste kvelden er ødeleggende for den treningen man har gjennomført tidligere på dagen.

Start-spillerne klager likevel ikke.

- Det er helt greit. Vi er vant med det, sier Tom Berhus.

Vel vitende om at Tom Nordlies opplegg har gitt opprykk og eliteseriesølv så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere