RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlie beholder LSK-særpreget

Sist oppdatert:
Lillestrøm vant enkelt i 3-0 mot Skeid i Tom Nordlies trenerdebut for klubben. Nå lover han å beholde LSKs særpreg.

LILLESTRØM (Nettavisen): Kanarifuglene gjorde kort prosess med Skeid og avgjorde oppgjøret med tre mål på fem minutter mot tampen av førsteomgangen. Pål Strand, Dan Anton Johansen og Frode Kippe sikret seieren i Tom Nordlies debut.

Og den hjemvendte sønnen, var selv godt fornøyd med hjemmedebuten.

- Det var greit å komme i gang igjen med å konkurrere. Og så er det jo alltid godt å vinne, gliste Tom Nordlie etter 3-0 seieren.

Ønsket velkommen
I overkant av 400 blåfrosne tilskuere og et banner med tilskriften ”Velkommen hjem, Tom”, varsler om en gryende interesse på Romerike etter bysbarnets hjemtur.

- Det er hyggelig å registrere interessen, men nordmenn er jo vant til å stå ute i Holmenkollen, sa Nordlie til Nettavisen etter kampslutt.

Men om de fremmøtte venter en revolusjon av de gule og sortes måte å spille fotball på, tar de mest sannsynlig feil. Riktig nok er formasjonen endret fra 4-4-2 til 4-3-3, men Nordlie varsler nå at klubbens særpreg også overlever hans ansettelse.

- Alt skal ikke være nytt. Det er viktig å ta vare på elementene i LSK-stilen. Vi skal fortsatt være veldig aggressive i presset, og tøffe i duellene. Nå har vi problemer med å lese kampene, å vite når vi spiller langt eller kort, og om vi gjør det på en rettvendt eller feilvendt spiller.

Som gir følgende eksempel på hva han konkret skal gå inn endre.

- Jeg vet ikke hva som var meninga før, men vi spiller altfor mye på første bevegelse. Vi skal jobbe mye på å spille på 2. og 3. manns bevegelse, sier Nordlie og varsler med det en mer ballbesittende LSK årgang anno sesongen 2007.

- Bringer noe nytt
I kveld var det først og fremst venstreback Dan Anton Johansen og Anders Rambekk som ble dirigert av Nordlie fra sidelinjen. Innad i spillergruppen eksisterer det allerede en stor forventning til hva 44-åringen har å tilby på treningsfeltet.

- Jeg synes dette er spennende, fordi Tom har mye fotballfilosofi og bringer noe nytt til klubben. Han kjenner til systemet (4-3-3) veldig godt, og vi får nok en spennende periode fremover, mener målscorer Frode Kippe.

Også en annen spiller med lang fartstid i LSK, nemlig Arild Sundgot, roser sjefens første to og halv uke på Åråsen.

- Vi har trent veldig bra hittil, og har hatt fokus på det fysiske. I tillegg må vi få det nye spillermønsteret inn i spillet vårt. Tom er veldig dyktig faglig, vet hva han vil og tar gjerne med oss spillere på råd, sier Sundgot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere