Da Tom Nordlie for halvannen uke siden kunngjorde at han hadde hatt sin siste dag som trener i LSK, var ordlyden at han hadde trukket seg fra trenerjobben. I Lillestrøms kampprogram mot Aalesund søndag antydes en litt annen historie – her hevdes det at hans avgang var uunngåelig.

«At Tom Nordlie måtte tre av må vi bare beklage, men noen ganger er det slik at det ikke er noen vei utenom», skriver daglig leder Frank Grønlund i kampprogrammet.

Overfor Nettavisen vil han ikke svare på om Nordlie kunne ha fortsatt i stillingen hvis han ikke hadde gått av.

- Det blir semantikk om hvem som gjorde hva.

- Hypotetisk om Nordlie kunne ha fortsatt
Også styreleder Per Mathisen er unnfallende når Nettavisen spør om Tom Nordlie kunne ha fortsatt i trenerjobben i LSK.

- At han trakk seg kom som følge av samtaler han hadde med meg, forteller Mathisen.

- Kunne han ha fortsatt?

- I og med at han trakk seg, blir det hypotetisk

- Jeg ønsker ikke å dra den historien lenger ut nå.

«Krokodilletårer»
I stedet ønsker både Grønlund og Mathisen å forsvare sin manager Jan Åge Fjørtoft, som de begge mener har fått gjennomgå urettmessig mye etter treneravgangen, både av Nordlie og media.

- Jan Åge ble ufortjent gjort til store stygge ulven.

- Når han svarer direkte og i klare ordelag blir han oppfattet som arrogant og lite ydmyk, men det er en fair måte å svare på i stedet for å si man er lei seg, sier Grønlund til Nettavisen, og skriver i programmet at Nordlie brukte «krokodilletårer» på pressekonferansen «for å vekke sympati».

- Konflikten ikke problematisk
Per Mathisen er enig med klubbens daglige leder.

- Jan Åge har fått urettmessig mye pepper, og det er helt feil i forhold til ting som har skjedd.

- Jeg så ikke forholdet mellom Tom og Jan Åge som noe problematisk, selv om Tom tok opp dette underveis og nok har følt det som en sperre. At vi har slitt sportslig har ikke sin hovedbakgrunn i noen konflikt slik det er blitt hevdet av og i media, det er andre forhold som har vært langt viktigere.

- Som?

- Prosesser. Ting pågikk, og løste seg ikke. Det så sånn ut mot Brann og det var OK mot Viking, men så datt det tilbake igjen.

- Det har vært sammensatte problemer, men først og fremst har det nok sittet i hodene på folk. Heldigvis så det ut som om det løste opp etter den første scoringen mot Aalesund søndag, sier Mathisen.

Og Olivier Occeans scoring kvarteret før slutt mot Aalesund i den siste serierunden før sommerpausen – og de to påfølgende nettkjenningene i sluttminuttene – gir i alle fall styrelederen et berettiget håp om en brukbar høstsesong.

- Vi må jobbe knallhardt, men det var i alle fall et skritt i riktig retning.

Berg vil forsterke
Med seg på veien kan i alle fall Mathisen ta med følgende garanti fra investor og tidligere medlem i LSKs sportslige utvalg, Per Berg:

- Hvis man kommer opp med en spiller som vil være en klar forsterkning for laget, så er jeg villig til å gå inn med penger.

- Men det er en forutsetning at det er en klar forsterkning, understreker Berg overfor Nettavisen.

Tom Nordlie har ikke besvart Nettavisens henvendelse.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).