*Nettavisen* Sport.

Nordlie ferdig i Start

Foto: (foto: scanpix)

Tom Nordlie er historie i Kristiansand. Assistent Bård Wiggen leder Start mot Odd på søndag.

14.07.06 20:27

Tom Nordlie måtte fredag ettermiddag takke for seg som Start-trener.

Ifølge TV 2 Sporten skal spillerne ha blitt orientert på et møte i ettermiddag. Assistenttrener Bård Wiggen ledet fredagens Start-trening, og han styrer laget i søndagens bortemøte med Odd Grenland.

- Jeg har ingen kommentar, du må ringe lederen av toppfotballstyret, Rune Jakobsen, sier Start-leder Odd Skuggen til TV 2 Nettavisen.

Jakobsen har ikke besvart utallige henvendelser fra TV 2 Nettavisen. Det har heller ikke Start-eierne Erik Solér og Ernst Ravnaas, eller noen av lederne i Start-administrasjonen gjort.

«IK Start bekrefter at Tom Nordlie’s arbeidsforhold i Klubben er avsluttet. Utover dette har vi ingen kommentar», heter det i en pressemelding fra Rune Jakobsen i 19-tiden fredag kveld.

Lederen av Starts supporterklubb, Børre Fredriksen i Menigheden, synes det er dumt å kvitte seg med treneren midt i sesongen.

- Generelt er det ikke gunstig. En ny trener bør få begynne med blanke ark og legge opp spillerstilen og stallen selv. Da er det ikke gunstig å måtte ta over midt i en sesong.

- Hva synes du om Tom Nordlies resultater som Start-trener?

- Har har jo gjort det ganske bra frem til denne sesongen, og avstanden oppover på tabellen er forsvinnende liten.

Tom Nordlie har også trent Sandefjord, Vålerenga, Odd Grenland, Skjetten, Strømmen, Lørenskog, Bærum og Løvenstad. Da VIF rykket ned i 2001, fikk Nordlie sparken i Oslo-klubben.

Tom Nordlie tok over sørlendingene i 2004, trente Start opp i Tippeligaen og til en overraskende sølvplass i fjor. Men under oppkjøringen i februar ga Start-spillerne klart utrykk for misnøye med romerikingens lederstil.

I år har klubben slitt, og ligger nå nest sist. Sjekk tabellen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.