RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN (SCANPIX)

Nordlie møtt med applaus

Sist oppdatert:
- Kan fort bli applaudert ut herfra også, sa Tom Nordlie galgenhumoristisk etter sin første LSK-trening.

LILLESTRØM (Nettavisen): Jan Åge Fjørtoft fylte 40 år og de ivrigste Lillestrøm-supporterne sang bursdagssangen for LSK-manageren. Men det var Tom Nordlie alle ville ha en bit av da den nye Lillestrøm-treneren ledet sin første trening med sitt gamle favorittlag.

Om lag 100 personer hadde møtt opp for å bivåne onsdagens treningsøkt, presse som supportere, et sjeldent høyt tall i Norge. Og selv om de garvede supporterne snakket om tida da «1.500 brukte å møte opp for å se Tommy (Tom Lund) trene», var Nordlie fornøyd både med oppmøte og mottakelse.

- Det er selvsagt hyggelig å bli møtt på en slik måte.

- Men fort blir jeg applaudert ut herfra også, det er jo ofte slik det går, la den nye LSK-sjefen fort til med et smil om munnen.

Tredje treneren på ti sesonger
Noen stor tradisjon har de likevel ikke for å sparke trenerne på Åråsen. Riktignok måtte Uwe Rösler gå i høst etter to troféløse sesonger, men forgjenger Arne Erlandsen satt i syv sesonger før han ikke fikk fornyet sin kontrakt, også han uten å vinne et eneste trofé. Nå håper Lillestrøm å ta skrittet videre, men ikke nødvendigvis bare i form av trofeer.

- Uwe gjorde en god jobb for oss, sier investor Per Berg til Nettavisen.

- Men jeg håper at Tom (Nordlie) kan føre laget et skritt videre på det spillemessige planet.

Nordlie selv vil heller ikke gi noen garantier for at trofeene kommer som perler på en snor når han nå skal lede Åråsen-laget de neste sesongene. 44-åringen har ennå til gode å vinne trofeer i norsk fotball, selv om mang vil hevde at kun tilfeldigheter og tvilsomme dommeravgjørelser snøt Start for seriegullet i 2005.

- Alle ønsker vi å gjøre det best mulig, men jeg vil ikke si noe om ambisjonsnivået ennå, sier Nordlie.

Viderefører 4-3-3
Større hell har Nordlie hatt med sin offensive, publikumsvennlige fotball, noe han håper å fortsette med i Lillestrøm.

Systemet fra tidligere ligger selvsagt fast.

- 4-3-3 er utgangspunktet, men man må ha både en plan B og en plan C. Borte mot Rosenborg har jeg blant annet hatt stor suksess med 4-4-2 og en diamant på midtbanen, understreker den nye LSK-sjefen, og ramser opp flere andre formasjoner som han også har benyttet.

Formasjonstrening ble det også tidlig på treningsfeltet bare et par langpasninger fra Åråsen stadion, og Nordlie var tydelig på hvordan han ønsker å spille ball. «Hold ballen langs bakken!» var den første kommentaren Nordlie kom med på LSK-treningen, og det ble mye spill med ball allerede fra dag én på treningsfeltet.

- Det var mer løping med ball, sier en fornøyd Shane Stefanutto.

- Vi trener formasjoner med en gang, og det er tydelig at han har en plan med det han gjør, skryter Lillestrøms australske landslagsback, som ikke hadde altfor store problemer med språket treningen ble ledet på.

Norskkurs
Tom Nordlie har nemlig fått kontraktsfestet at treningens skal ledes på norsk, og selv om noen av spillerne fikk enkelte øvelser forklart på engelsk, må både Stefanutto og mange av de andre utenlandske spillerne nå på eget språkkurs for å skulle få med seg detaljene i Nordlies fotballteori og -instrukser i tiden fremover.

- Vi er vel åtte mann som skal på norskkurs tre ganger i uka fremover, sier Stefanutto, som innrømmer han ikke har vært flittigst i norskklassen siden overgangen til Lillestrøm i 2004.

Blikket til Stefanutto tilsier at han gleder seg mer til å besøke treningsfeltet enn klasserommet i Lillestrøm i tiden fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere