Gå til sidens hovedinnhold

Nordlie om storsatsingene

Tom Nordlie snakker ut om konkurrentenes varslede storsatsing.

ÅRÅSEN (Nettavisen): To dager før cupfinalen handler alt på Romerike om å sikre klubbens første tittel på 18 år. I 1989 ble Lillestrøm seriemestere. Etterpå har det ikke blitt edelt metall til premieskapet. Søndag har kanarifuglene en gyllen sjanse til å gjøre noe med det - med Adeccoligalaget Haugesund som motstander i cupfinalen.

I resten av Fotball-Norge har den siste uka imidlertid handlet mer om Martin Andresen, Vålerenga og tidenes satsing i norsk fotball.

Brann har tatt tilbake tronen i Norge. Vålerenga skal satse mer enn noensinne. I Stavanger ser Viking omsider ut som en gullkandidat og i Trondheim vil alt handle om å vinne tilbake seriegullet neste sesong.

Men kan Lillestrøm være med i den stadig økende pengegaloppen? Kan Lillestrøm fortsatt utfordre storlagene i de største byene?

- Vi har like mye muskler
Ja, mener Tom Nordlie.

- Vi har like mye muskler som de andre, men det er ikke alle som roper like høyt om det, sier LSK-treneren til Nettavisen.

- Noen av klubbene bruker jo omtrent VG og Dagbladet som sine egne klubbaviser, men vi får se om det er monopolpenger eller ikke. Jeg har vært i noen av disse klubbene, og for å si det sånn – det hender at det ikke er dekning på kontoen, legger han til.

- Penger betyr ikke suksess
Han kjøper ikke argumentet med at Brann, Vålerenga og Rosenborg har så voldsomt mye bedre rammebetingelser enn andre.

- Lillestrøm ligger to mil unna Oslo. Dette handler om hvilke folk som vil bruke penger på et konsept man har tro på, og det finnes vel også et par bedrifter i Norge som ikke holder til midt i sentrum av en stor by.

Og:

- Jo da, penger er viktig. Det å ha flest penger er et godt utgangspunkt. Men dette handler vel så mye om næringsgrunnlaget på stedet, publikum, faciliteter, rammevilkår, sportslig opplegg og hvilke spillere man klarer å lokke til seg. Og viktigst – det handler om hvordan man forvalter de pengene man har.

- Man kan selvsagt ikke være på laveste nivå budsjettmessig, men om man har 100 millioner eller 120 millioner i budsjett så er det ikke den forskjellen som avgjør på tabellen.

- Har man litt mindre penger, så må man imidlertid være litt smartere. Man kan ikke gamble så mye. Man må være dyktigere på rekruttering av spillere i forhold til hvilke tanker klubben har om spillestil.

- Det har vært mye penger i klubber før som er brukt på en veldig dum måte. Viking ser ut til å bruke pengene fornuftig nå, men brukte mange millioner i flere år. De holdt på å rykke ned i fjor. Vålerenga brukte mange penger og holder til i Oslo som er en stor by, men det var mange år siden de hadde vunnet noe da de vant sist. Bergen er også en stor by, men det hadde gått 44 år siden de sist vant. Penger er ikke synonymt med suksess.

- Hva tror du om Vålerengas satsing med Martin Andresen?

- Vi får konkurrere med de spillerne og trenere andre ansetter. Martin er en fin fyr, men hvordan han lykkes som trener det vil tiden vise. Men jeg registrerer at han er elsket etter fem minutter – det er jo et godt utgangspunkt. Så lykke til.

- Min erfaring er imidlertid også at når det er mange i et styre og mye penger involvert, så pleier det å bli en del kok også.

- Skal hente 5-6 mann
Lillestrøm har allerede sikret seg Steinar Pedersen og Jon Midttun Lie fra Start før neste sesong. I tillegg er det kjent at klubben har vært i samtaler med Kristofer Hæstad (Start) og Lars Iver Strand (Tromsø).

Men kan LSK hente mer enn en stjerne? Kan klubben hente både en Kristofer Hæstad og en Lars Iver Strand?

- Vi skal i alle fall ha inn en forsvarsspiller, en på midtbanen og en-to spillere lengst framme i tillegg til en keeper. Det blir 5-6 stykker. De spillerne skal kunne gå rett inn på laget eller kjempe om en plass i førsteelleveren. Det handler om å være lur. Det handler om å se på øverste og nest øverste hylle samtidig, sier han.

Og kanskje viktigst:

- En ting skal folk være klar over – det er gratis å trene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken