RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlie skuffet over LSK-test

Sist oppdatert:
Tom Nordlie innrømmer at fredagens LSK-test ikke ga resultatene han håpet på.

«Tom Nordlie-testen» er nærmest blitt et begrep innenfor norsk fotball. I syv minutter skal spillerne løpe som gale i en åttetallsformasjon. To og to kjegler står ved siden av hverandre, med tretti meter mellom parene.

- Dette er en test jeg har kjørt siden 1992, og som i hovedsak måler to ting: Kondisjonen og viljen. Vendingene gjør dessuten testen mer fotballrelatert, mener LSK-treneren.

Innrømmer skuffelse
Fredag var det Lillestrøm-spillernes tur til å ta denne testen for første gang. Det ga ikke helt det resultatet som Nordlie hadde håpet på.

- Det var ikke veldig bra, det var ikke veldig dårlig, men det var litt under det jeg hadde håpet på, innrømmer han.

- Jeg har ikke regnet ut snittet ennå, men mange var litt dårligere enn det jeg hadde håpet, sier Nordlie til Nettavisen.

Mens den siste testen Nordlie hadde med Start-spillerne viste at seks personer hadde 30 runder eller mer, var det ingen som nådde 30-tallet i Lillestrøm på fredagens trening.

- Men det er heller ikke naturlig å sammenligne testene fra disse to tidspunktene, mener LSK-treneren.

- Start-testen ble tatt midt i mars da sesongen var rett rundt hjørnet, mens dagens test ble tatt rett etter ferien.

Nordlie lover at dette ikke er siste gangen av Lillestrøm-spillerne vil møte denne testen.

- Jeg kommer til å fortsette å ta testen en gang i måneden frem til seriestart, dessuten vil det komme en i sommer, forteller Nordlie, som sier han skal bruke resultatene til å hjelpe Lillestrøm-spillerne med å finne et skreddersydd treningsopplegg, både individuelt og kollektivt.

Trio best i test
Det beste resultatet på fredagens LSK-trening, hadde midtbanetrioen Simen Brenne, Bjørn Helge Riise og Espen Søgård, alle med 29 runder. Et par timer etter testen var over, innrømmet Brenne at det hadde vært tøft.

- Skal bli godt med litt fri nå, føler meg ganske stiv akkurat nå, sier Brenne til Nettavisen.

- Jeg har hørt mye om den, og den var veldig tøff. På slutten gikk det mest på vilje, sier den gamle FFK-helten, som regner med å ende på 30-32 runder etterhvert..

Etter testen var det meningen at LSK-spillerne skulle hatt en vanlig økt med fotball. Det ble det ikke noe av.

- Selv om det ikke var noen som kastet opp, så var det heller ingen som klaget over at vi bare jogget rolig ned etterpå, humrer den målfarlige midtbanespilleren.

PS.
Keepertrener Frode Grodås (42) stilte opp på testen sammen med manager Jan Åge Fjørtoft. Fjørtoft ble slått med to runder av den veltrimmede keeperen, som med sine 26 runder nesten har kondis som en Tippeliga-spiller. - Det var deilig å slå Jan Åge, det store lårene hans var en fin motivasjon, flirer Grodås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere