Gå til sidens hovedinnhold

Nordlie slår tilbake

Tom Nordlie liker dårlig at hans posisjon som LSK-trener blir diskutert.

ÅRÅSEN (Nettavisen): Etter to kamper med null poeng og seks baklengs, og et fall fra andre til fjerdeplass på tabellen, er det kanskje ikke underlig at det begynner å stilles spørsmål ved Tom Nordlies resultater på Åråsen. Deler av kanarifansen har allerede gjort det, og tirsdag fulgte Aftenposten opp.

- Utidig
«LSKs kontroversielle trenerbytte etter 2006-sesongen, da Uwe Rösler ble erstattet av Tom Nordlie etter å ha ledet laget til to fjerdeplasser, virker enda underligere nå. For Lillestrøm er fortsatt på fjerdeplass.» skriver hovedstadsavisen, og forsøker å få Jan Åge Fjørtoft med på en Uwe Rösler/Tom Nordlie-debatt. Det liker den ene hovedpersonen dårlig.

- Det er en helt utidig vinkling, sier en irritert Nordlie.

- Hvorfor?

- Fordi det tar tid å forandre et spillesystem. I tillegg har vi solgt og kjøpt en rekke spillere, og det tar tid å bygge opp et nytt lag, påpeker LSK-treneren, som føler seg sikker på sin egen posisjon i klubben.

- Tilbakemeldingene fra styret har utelukkende væt hyggelige, understreker Nordlie.

- En av mine beste sesonger noensinne
Selv har han aldri lovet seriegull eller annet edelt metall denne sesongen, men i stedet garanterer han titler i løpet av sine tre første sesonger på Åråsen. Likevel kan det bli mer sølvtøy å pusse allerede i Nordlies debutsesong på Åråsen, noe han sier seg svært fornøyd med.

- Vi er med i medaljekampen og kan vinne cupen. Det er ingen dårlig sesong, og ennå er vi ikke ferdige. I det hele tatt er dette en av mine beste sesonger noensinne, hevder Nordlie.

Og begrunner det først og fremst med de arbeidsmessige forholdene, som han mener har vært langt bedre enn det han har opplevd i noen av sine snart 20 år foregående trenerår.

- Dessuten har vi vært svært nøye på jobben med enkeltspillere, fra spissene til keeperne. Støtteapparatet er bedre enn noensinne, og ledelsesmessig og pedagogisk er jeg meget fornøyd med egeninnsatsen, forteller LSK-sjefen.

- Vi har vært veldig teamorienterte, både i arbeidet med selve laget, samt de rundt, hevder Nordlie, som mener at ikke alle er like flinke til å legge merke til at han har lagt om lederstilen denne sesongen.

Intern harmoni
Og selv om det har blåst rundt Nordlie også i år, har det i alle fall gitt seg resultater internt i klubben, skal man tro Lillestrøm-treneren.

- Det har vært et år med liten eller ingen uenighet, sier LSK-treneren fornøyd.

Men selv med intern harmoni, har ikke resultatene den siste tida gått Åråsen-lagets vei. Etter over tre måneder uten et eneste tap, er det blitt to strake tap i serien og et farvel til Tippeliga-gullet. Kanskje ikke så merkelig når man spilte 80 minutter mot Tromsø med ti mann, de siste 21 mot Stabæk med ni, men Lillestrøms mange suspensjoner denne sesongen vil bli gått nærmere etter i sømmene ved sesongslutt, lover Nordlie.

Andre forhold den siste tiden har det vært verre å gjøre noe med, påpeker han.

Det har vært svært mange skader i år, hovedsakelig som følge av benbrudd og overtråkk. Det er slike ting man ikke kan påvirke. Ingen av skadene skyldes overbelastning, og når man får skader på flere spillere i samme posisjon, så hjelper det heller ikke å ha dobbeltdekning, sier Nordlie, som også er frustrert over alle rulleringene han har måttet gjøre i løpet av sesongen.

Tirsdag kveld fikk for øvrig Tom Nordlie en gladmelding, da Bjørn Helge Riise kun fikk én kamps karantene som følge av utvisningen på Nadderud sist søndag. Det betyr at Ålesund-gutten er klar for onsdagens cupkamp mot Stabæk, noe som gjør midtbanekabalen atskillig enklere.

Kampen kan du se direkte her på TV 2 SUMO klokka 1900.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter