RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlies siste genistrek

Sist oppdatert:
Å hente David Nielsen fra FC Midtjylland var omtrent det siste Tom Nordlie rakk å gjøre før han fikk sparken i Start. Nå er dansken Start-fansens nye helt.

KRISTIANSAND STADION (TV 2 Nettavisen): 24. mai ankom David Nielsen et Start-lag i krise.

Klubben lå på nedrykksplass i Tippeligaen og trener Tom Nordlie var under sterkt press fra omgivelsene.

Kjemper om trofeér
Nå - snaue to måneder senere - er Start klar for semifinalen i cupen og er i ferd med å kjempe seg inn i medaljekampen i Tippeligaen.

- David Nielsen er stor og sterk, og står for gode enkeltmannprestasjoner. Det var derfor jeg hentet ham til Start, oppsummerte Tom Nordlie etter at David Nielsen nærmest på egenhånd sendte Brann ut av cupens åttendelsfinale 20. juli i sommer.

Det var fire dager etter Tom Nordlie fikk sparken som Start-trener.

For med David Nielsen i angrepet, som i løpet av sin karriere har scoret over 100 mål for en rekke ulike toppklubber i Danmark, England og Tyskland, opplever Start for tiden en gedigen opptur.

- Nielsen har æren
Nielsen scoret selv to mål da Lillestrøm i helgen ble slått i cupens kvartfinale. På fem Tippeligakamper har angriperen scoret ett mål og markert seg som en fryktet angriper av motstanderne i Norges øverste serie. I cupen er det blitt tre fulltreffere.

- David Nielsen har mye av æren for vår opptur, sier Start-stopper Atle Roar Håland.

Den oppfatningen deler imidlertid ikke en beskjeden David Nielsen.

FAKTA DAVID NIELSEN:

Posisjon: Angrep
Født: 01.12.1976
Fødested: København
Høyde: 183 cm
Vekt: 75 kg
Tidligere klubber: FC Midtjylland, AaB, Norwich, Grimsby, Wimbledon, FC København, Fortuna Düsseldorf, Lyngby, OB, Frederikshavn, Skagen.

- Hele laget har vist god form. Alle har hevet seg de siste ukene, det er utrolig mange gode spillere i denne klubben som det nå endelig har løsnet for. I tillegg har vi fått tilbake spillere i toppform som tidligere slet med skade, lyder 29-åringens forklaring.

- Og nå drømmer Start om cupgull og medalje i Tippeligaen?

- For å si det sånn; Vi har kun fokus på vår neste motstander. Å tenke trofeér allerede er altfor tidlig, svarer dansken.

- Trenerskiftet hadde mye å si
Tom Nordlie rakk Nielsen ikke å bli skikkelig kjent med - men er likevel sikker i sin sak:

- Klart trenerskiftet hadde mye å si. Vi har tatt åtte seire etter å ha skiftet trener. Det sier seg vel egentlig selv, gjør det ikke? spør Nielsen - uten å være villig til å utdype betydningen av Nordlies avgang noe mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere