RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Nordmann får sjansen i Quick Step

Sist oppdatert:
Vegard Robinson Bugge skal trene med Tom Boonens stjernelag.

Det belgiske storlaget Quick Step har kastet sine øyne på Vegard Robinson Bugge fra Joker Merida. Horten-gutten har gjort sine saker svært godt den siste tiden.

Mandag reiser han ned til lagets base i Kortrijk for å kikke nærmere på forholdene under en treningssamling i regi av det belgiske World Tour-mannskapet.

- Dette er dritkult. Jeg fikk litt bakoversveis da de spurte om jeg hadde lyst til å komme ned til Belgia. Det er vanvittig inspirerende og en stor mulighet til å ta steget videre, forteller Robinson Bugge til procycling.no.

Nøkkelen er U23-Flandern
Spesielt er det 6.-plassen fra årets Flandern rundt for U23-ryttere som har blitt lagt merke til. Nordmannen har i tillegg åttendeplasser fra dronningetappene i Rhône-Alpes Isère Tour og Loir-et-Cher denne sesongen.

- Det løste seg nok litt med prestasjonen under Flandern rundt. Deretter har Vegard blitt fulgt opp av talentspeideren i Quick Step. Det har selvsagt ikke vært negativt at han har prestert jevnt godt denne sesongen, og har hatt flere gode prestasjoner også etter U23-Flandern, forteller sportsdirektør Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

21-åringen fulgte opp den gode trenden med å hente hjem 3.-plassen under Glava Tour of Norway forrige helg.

Robinson Bugge tapte 10 sekunder til Wilco Kelderman på etappe 2 i Drammen. Det forspranget maktet verken han eller noen andre å hente inn i løpet av rittets siste dager.

- I ettertid er det litt bittert å tenke på at jeg gikk til i bunnen av den siste bakken sammen med Bjørn Tore Hoem (Plussbank Cervélo). Midt i bakken var jeg helt stiv, og dersom jeg hadde kjørt jevnt, kunne jeg kanskje sittet med inn med den første gruppen og endt opp med å vinne rittet. Men jeg gjorde i hvert fall et forsøk da jeg angrep, forteller han.

- Ekstra motivasjon
Den siste tiden har han rapportert inn løpsresultatene sine fortløpende til Quick Step-speideren de siste månedene, noe som selvsagt har vært en inspirerende faktor ute på landeveien.

- Det gir jo ekstra motivasjon når du vet at et profflag følger med på deg. Jeg har hatt det i bakhodet mens jeg har kjørt denne sesongen. Det gir ekstra lyst for å skape gode resultater.

Treningsleiren i Kortrijk varer fra 14 til 17. juni. Der skal han trene med noen av Quick Step-rytterne og bli bedre kjent med ledelsen i laget. Også noen talenter fra andre fra Belgia, Nederland, Frankrike, Spania, Eritrea og Latvia får den samme muligheten.

- Det er nok mest fordi de ønsker å bli kjent med oss som typer, og kartlegge oss som ryttere. Vi skal trene litt med laget og det blir kanskje tid til en liten test.

- Syklet rundt i Quick Step-sokker
For Robinson Bugge kunne ikke interessen kommet fra noe bedre hold. Allerede i oppveksten ble fascinasjonen for det belgiske laget vekket.

- Jeg har likt laget siden jeg var en liten guttunge. Jeg var stolt av å sykle rundt med et par Quick Step-sokker jeg hadde kjøpt i Belgia, innrømmer han.

- Tom Boonen og de andre guttene har alltid vært forbilder for meg. Jeg tror også at klassikerne og harde endagsritt er det som vil passe meg best i fremtiden. Det bør i hvert fall passe kjørestilen min godt, mener Robinson Bugge.

Neste mann ut?
Fra før har Joker Merida sendt ryttere som Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff til utenlandske profflag. Nå kan Van Oudenhove bli nødt til å la nok en rytter glippe mellom fingerne sine.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hva tenker dere om at nok en Joker Merida-rytter kan ta steget ut i den internasjonale proffverdenen?

- Jeg ser utelukkende positivt på det. Det betyr at Quick Step og andre lag følger med på talentutviklingen og arbeid vi legger ned i laget vårt. De har sett at ryttere som har kommet fra oss tidligere gjør det bra, selv om de ikke heter Edvald Boasson Hagen.

- Hvordan vil du beskrive utviklingen til Robinson Bugge det siste året?

- Han presterte godt mot slutten av året i fjor, blant annet under U23-VM. Det har han bygget videre på. Vegard er en ung rytter som vi prøver å matche forsiktig hvert år. Vi jobber tålmodig og målbevisst med ham, slik vi også gjør det med ryttere som Vegard Breen og Vegard Stake Laengen.

På lag med Boonen?
Quick Step-Davitamon ble stiftet i 2003 etter at Mapei-Quick Step ble oppløst etter ni sesonger. Laget har tilhørt sykkelsportens øverste nivå i hele denne perioden.

I dag er Tom Boonen lagets største stjerne etterfulgt av franske Sylvain Chavanel. I løpet av de siste sesongene har også ryttere som Paolo Bettini, Filippo Pozzato, Stijn Devolder, Luca Paolini og Nick Nuyens syklet for laget.

Samleside: Her finner du dekningen av årets Glava Tour of Norway!

Foran årets sesong slet laget økonomisk. Etter at mangemillionæren Zdenek Bakala bestemte seg for å pøse midlene sine inn i driften av laget, var det problemet løst.

Dette gjorde blant annet at cyclocrossmesteren Zdenek Stybar ble hentet til Quick Step i mars måned.

Neste år vil laget trolig forsterkes ytterligere. Usikkerheten rundt driften av det rivaliserende Omega Pharma-Lotto kan også styrke Quick Steps posisjon ytterligere på det belgiske markedet. En måte å gjøre det på er å hente inn ryttere på treningsopphold mens de fremdeles er i U23-klassen.

- Dette møtet er det første steget på et omfattende prosjekt vi bygger for unge ryttere. Vi håper å lansere dette i nær fremtid, forteller Quick Step-manager Patrick Lefevere i en pressemelding.

Prosjektet bærer foreløpig navnet «Quick Step training camp».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere