HTML EMBED

SKIEN/OSLO (procycling.no): Etter å ha kjørt sterkt gjennom hele vårsesongen fikk Vegard Robinson Bugge en unik mulighet til å vise seg frem for Quick Step, da laget inviterte han med på treningsleir denne uken.

- Vi var ti ryttere, to juniorer og åtte U23-ryttere. De kom fra alle land i Europa egentlig og en utenfor også faktisk, fra Eritrea, kunne Robinson Bugge fortelle da procycling.no snakket med han før søndagens U23-ritt i NM.

Quick Step arrangerte leiren for første gang i år, og har uttalt at de synes den var så vellykket at de kommer til å satse på å gjenta suksessen de neste årene.

Les også:Nordmann får sjansen i Quick Step

Det var ikke bare det belgiske storlaget som fikk mye ut av møtene, det samme gjorde Robinson Bugge, som med sin tredjeplass ble beste nordmann sammenlagt i Glava Tour of Norway.

- Det var veldig spennende. Det mest interessante var egentlig alle foredragene vi hadde. Vi fikk en innføring i hvordan det er å være profesjonell, hvordan apparatet rundt fungerer og hvordan de satser på unge. Det var veldig informasjonsrikt og veldig spennende.

- Fikk bakoversveis
- Vi trente også selvfølgelig. Kjørte hardt i noen bakker og testet oss litt, men det var foredragene jeg synes var mest interessant.

- Hvordan er det å bli plukket ut til noe sånt av selveste Quick Step?

- Det er ganske kult altså. Jeg fikk bakoversveis når jeg fikk beskjed om å dra nedover. Quick Step er jo blant verdens beste lag, særlig på klassikerløp. Det er veldig moro å få være en del av det.

I tillegg til å få gode impulser på trening og alt annet som skal til for å bli en bedre rytter, fikk Joker Merida-rytteren et unikt innblikk bak kulissene i et storlag.

Med superstjerner som Tom Boonen, Gert Steegmans, Sylvain Chavanel og Gerald Ciolek i stallen er det stor forskjell på Quick Step og Joker Merida, hvor Robinson Bugge til daglig sykler.

- Jeg fikk informasjon om hvordan det fungerer i den øverste divisjonen, hvordan de jobber, hvordan de forsker på å bli best på trening, utstyr, kosthold og så videre. Det var absolutt lærerikt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klar for NM
-De er totalt over 50 ansatte i laget, det er mye bak kulissene vi fikk innføring i. Det er noe helt annet en det vi driver med her (i Joker Merida), selv om jeg er veldig fornøyd her også.

Det ble også tid til å møte noen av Quick Steps syklister.

- Jeg ble tatt veldig godt imot av skikkelige folk som har vært i sykkelsporten i mange år og har mye erfaring. Det var en del av Quick Step-proffene som var med. Blant annet Iljo Keisse.

Vestfoldingen dro bortimot rett fra Belgia til Skien, hvor han søndag deltar i U23-rittet i NM.

Procycling.no er på plass i Skien og vil gi deg rapporter og reaksjoner fra rittet utover ettermiddagen.