Joker Meridas Reidar Borgersen var en av hovedaktørene under London Surrey Classic søndag.

Den norske bruddspesialisten var lenge del av en større utbrytergruppe, men den første utgaven av det 220 kilometer lange rittet ble til slutt vunnet av Arnaud Démare (FDJ.fr).

På et majestetisk oppløp foran Buckingham Palace var franske Démare sykkellengden foran Sacha Modolo (Bardiani) og Yannick Martinez (La Pomme Marseille).

- Vi hadde ryttere i alle bruddene i dag og på slutten fikk jeg fantastisk hjelp av Mickael Delage og Geoffroy Soupe, som fraktet meg frem til 200 meter før mål, sier Démare etter rittet ifølge cyclingnews.com.

Rittet er del av en todagers sykkelfestival i London. Starten gikk ved den olympiske parken og brukte store deler av OL-løypen fra i fjor.

Animerte i front
Borgersen kom av gårde med sju andre ryttere. Gruppen med blant andre Ramon Sinkeldam (Argos-Shimano) og Dominique Rollin (FDJ.fr) hadde aldri mer enn fem minutter på hovedfeltet, hvor Team Sky og Gabriel Rasch patruljerte.

- En massespurt lå vel i kortene med tanke på profilen, men planen vår var å gå i brudd med Reidar og det lyktes vi med. Det gikk fryktelig fort de første 45 kilometerne. Vi hadde vel gjennomsnittsfart på 50 kilometer i timen, så det tok litt tid før bruddet fikk gå, men da satt vi der med rett mann og det skal vi være fornøyd med, sier Joker Merida-sportsdirektør Svein-Erik Vold rett etter rittet.

Gjennom folkehavet langs løypen holdt bruddet det gående over både Leith Hill og Box Hill, hvor også Jack Bauer (Garmin-Sharp) og Yoann Offredo støtet seg opp til teten.

Deretter ble de av fleste utbryterne innhentet, men franske Offredo og Zico Waeytens (Topsport Vlaanderen-Baloisel) så lenge ut til å holde unna. Inne i Londons gater med fem kilometer igjen ble duoen også overvunnet av hovedfeltet.

HTML EMBED