Emil Martinsen Lilleberg er klar for NHL-klubben Tampa Bay Lightning.

22-åringen har skrevet en såkalt toveiskontrakt for to sesonger med Florida-klubben etter et godt VM for Norge.

– Helt sjukt

Det regner Sarpsborg-gutten som en kjemperevansje etter at han til slutt ble vraket av Arizona Coyotes da klubben oppdaget en hjertefeil på den medisinske sjekken der.

– Det er helt sjukt etter den nedturen jeg har hatt med Arizona, og det som skjedde der. Jeg fikk ganske dårlig beskjeder der borte, angående hjertet. De bestemte seg for at de ikke turte på grunn av hjertet, sier Lilleberg til Nettavisen.

Han bestemte seg for å krumme nakken og kjøre på videre - spesielt med tanke på at han hadde et VM med Norge å se frem til.

– Da var det bare å kjøre på. Så hadde jeg VM måneden etterpå. Da tenkte bare «jeg er bedre enn som så». Jeg følte at jeg gjorde et helt ok VM, og det har Tampa Bay fått med seg og bestemt seg for å skrive en toveiskontrakt med meg.

– Nå blir det «development camp» til sommeren i juli. Så er det å vise seg fram og sånne ting, så vet jeg ikke noe mer etter det, sier Lilleberg.

Vil utsette hjerteoperasjon

22-åringen er født med hjertefeil, og legene i Arizona ville at han skulle operere umiddelbart, noe som var uaktuelt for ham da han ville bli satt ut av spill i ett år.

Norske leger har gitt Lilleberg beskjed om at en hjerteoperasjon kan vente til etter at hockeykarrieren er over.

Nordmannen har den siste tiden spilt for svenske Oskarshamn i SHL og vil få et kraftig lønnshopp dersom han etablerer seg i Tampa Bay.

Toveiskontrakten han har signert betyr at lønnen hans vil være minst 775.000 dollar hvis han spiller i NHL. Lønnen vil være mye lavere dersom han blir sendt farmerlaget til AHL.