RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.betsson.com

Nordmann leder poker-EM

Sist oppdatert:
Johnny Lodden (21) leder europamesterskapet i poker etter første dag.

LONDON (Nettavisen): 21-åringen fra Jørpeland er på ingen måte noe ubeskrevet blad i pokerverdenen. Lodden er kjent over hele verden for sine herjinger på Internett, og en av de største stjernene når han setter seg ned ved et pokerbord.

Etter spilledag 1A (1B spilles fredag) i poker-EM har Lodden 126.700 i sjetonger. Nærmeste utfordrer, dansken Torben Sneibjerg, har 83.100, mens gjennomsnittet er under 40.000.

Det er et utrolig godt utgangspunkt før lørdagens fortsettelse.

Og nå er Lodden for alvor i ferd med å sette preg på europeisk turneringspoker. Stort større enn European Poker Tour og europamesterskapet (turneringen i London er begge deler) blir det nemlig ikke.

- Det betyr sinnssykt mye for meg å gjøre det bra i turneringer, sier Lodden til Nettavisen.

- Nå vet nesten hele verden hvem jeg er på grunn av Internett. Men å klare å vise meg fram, å vise at jeg kan gjøre det bra også live, betyr veldig mye for meg.

Den norske pokerstjernen endte på 14. plass i Barcelona, i konkurranse med 479 andre spillere på europeisk toppnivå. Hvis han oppnår en topplassering også i London, må det være det endelige beviset på at han er i europatoppen som turneringsspiller også.

Eller?

- Jeg er ikke i mål før jeg vinner. Om jeg kommer på andreplass her, er jeg ikke i mål ennå, konstaterer Lodden nøkternt. Det er ingenting å utsette på ambisjonene til den myteomspunne 21-åringen fra Vestlandet.

En av de som gikk på en smell mot Lodden torsdag, var Bjørn-Erik Glenne, som forrige helg ble den første vinneren av en European Poker Tour da han vant i Barcelona og dro med seg 5,7 millioner kroner hjem til Norge.

Drøyt 20 nordmenn var i aksjon torsdag, men etter et kraftig mannefall står bare Lodden og Jan-Olav Sjåvik igjen. Sjåvik ble europamester i 2001, og har 24.000 i sjetonger etter første dag.

Fredag skal flere nordmenn i aksjon. Turneringen avgjøres søndag.

Husk vårt nett-treff med Bjørn-Erik Glenne fredag klokken 14.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere