*Nettavisen* Sport.

Nordmann med i VM-teten

Foto: Norsk Pokermagasin.com

Andreas Villand (26) slo ut to av verdens beste spillere og er i tet-sjiktet etter første dag i poker-VM. Førstepremien er på 60 millioner kroner.

29.07.06 21:16

Les mer om poker her!

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): 2.138 spillere var i aksjon under første dag av spilledag 1 i poker-VM. Totalt er 115 nordmenn med i årets VM, og blant disse var det 21 som spilte første dag.

Best så langt: Andreas Villand med 52.600 i chips.

- Det er moro, dette her. Det var en stund jeg følte at jeg ikke kunne bli slått. Jeg slo ut to kjente spillere i sted, men vet ikke hvem det var, forteller Vikersund-gutten Villand til TV 2 Nettavisen lørdag formiddag, norsk tid.

Sterkt spill med svak hånd
Vi forhørte oss med motspillerne på bordet, og fant ut at de to stjernene som falt for Villands kløkt, var Minh Ly og Michael Mizrachi. Sistnevnte har spilt inn over fem millioner dollar hittil i karrieren, mens Ly nærmer seg to millioner innspilte dollar.

- Minh Ly var short da han gikk all in med 10-10. Jeg synte med A-J og fikk en knekt på turn. Michael Mizrachi slo jeg ikke ut, men jeg tok en stor pott av ham med 9-9. Han var veldig aggressiv og høynet hele tiden. Jeg tror potten ble på 8.000, forteller Villand, som til daglig jobber som daglig leder for eiendomsmegler Krogsveen i Tromsø.

Villands nøkterne beskrivelse skjuler hvilke fabelaktige pokerferdigheter han viste da han spilte ut Mizrachi med 9-9. Det var utrolig sterkt gjort, ettersom det lå J-10-8-J-A på bordet. Mizrachi hadde Q-8, men var aggressiv hele veien. Det hjalp kanskje at nordmannen ikke visste hvem «The Grinder» er?

Verdens heteste
Mizrachi er i alle fall en stor og feit fjær i hatten for vikersundgutten. Den storvokste 25-åringen fra Florida har etablert seg i den ypperste verdenseliten i løpet av det siste året. Mizrachi er på tiendeplass på CardPlayers liste over innspilte penger gjennom tidende.

- Han er ansett som den heteste spilleren akkurat nå av flere av toppstjernene. Daniel Negreanu og Gus Hansen har begge fortalt meg at de anser ham som den beste turneringsspilleren i verden i dag, sier fagredaktør Bjørn-André Kildalen i Norsk Pokermagasin til TV 2 Nettavisen.

Andreas Villand var ikke kvalifisert for VM, men fikk billett da broren Eirik (31) vant sitt andre sete. Til gjengjeld sitter Eirik med 25 prosent av lillebror Andreas. Det kan vise seg å bli en lønnsom investering. Men pengene bryr ikke Andreas seg om ennå. Det er han for sliten til.

- Jeg er utrolig sliten nå. Jeg trodde vi var ferdigspilt da vi kom ned til 900 spillere, men det var vi ikke. Nå har vi spilt i 15 timer, og jeg stod opp klokken åtte i dag tidlig, smiler Villand. Nå lengter han etter hotellsengen.

Hagen over snittet
Også Andreas Hagen, en heltidsspiller fra Stavanger, leverte sterkt spill under første dag. Hagen har 33.875 i chips. Gjennomsnittet er 26.725, ettersom det kun er 800 spillere igjen av startfeltet på 2.138. Hagen var en stund oppe i 60.000, men mistet en del på slutten av dagen.

- Jeg prøvde å stjele noen potter, men det lyktes jeg ikke med. Det var derfor det gikk litt ned på slutten. Men jeg er ganske fornøyd, selv om jeg var oppe i 60.000 en stund, sier Hagen til TV 2 Nettavisen.

Minst åtte av de 21 nordmennene som spilte første dag, er videre til dag to. Ifølge poker.no er dette (med chipcount i parentes): Villand (52.600), Andreas Hagen (35.100), Aleksander Cooper (34.100), Jon Eirik Einarsveen (24.175), Robin Eirik Reed (20.600), Tore Michaelsen (20.250), Øystein Halland (17.775) og Endre Eikeseth (11.550).

«Spilte» fra Oslo
En av de mer bisarre historien fra første dag handlet også om en nordmann. Han hadde spyttet inn 10.000 dollar for å være med i turneringen, men gikk lei av poker et par dager før hovedøvelsen startet og reise hjem til Oslo.

Dermed fikk sjetongstakken hans stå i fred og bli blindet ned.

Han ba en av nordmennene i Las Vegas om å bli oppdatert på hvordan det gikk med han per sms. Og fikk lørdag morgen beskjed om at han var slått ut av turneringen.

Spiderman uten krefter
Blant de mest kjente nordmennene som røk ut første dag, var Jan-Olav Sjåvik og Thomas Middelthon. De var i celebert selskap; også spiderman Tobey Maguire måtte si takk for seg. Den berømte Hollywood-skuespilleren er kjent som en av de bedre pokerspillerne i sin bransje, men kom bokstavelig talt til kort i årets VM - akkurat som i fjor.

Du kan lese mer om poker-VM i Las Vegas i denne bloggen. Poker.no følger turneringen direkte, med spesielt fokus på de norske deltakerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag