25-åringen er blitt en del av verdens største og mest meritterte pokerlag. Han er fortsatt medlem av Norsemen, Norges mest kjente pokerlag, men fra og med EPT-turneringen i Dortmund denne uka tilhører han også Team PokerStars.

Han er nå lagkamerat med de tidligere verdensmesterne og Nettavisen-spaltistene Joe Hachem, Greg Raymer og Chris Moneymaker. Stjernespillere som Barry Greenstein og Humberto Brenes er også med på laget.

Avtale ut sesongen
- Det er større enn å bli europamester. Jeg ville nok ikke byttet bort tittelen, men jeg synes det er en fantastisk ære å være i et sånt selskap som første skandinav, sier Krogh Sundbø til Nettavisen.

Han skal i første omgang representere Team PokerStars i EPT-turneringene Dortmund, Warszawa og Monte Carlo. Turneringen i Dortmund startet torsdag - og Johnny Lodden inntok førersetet - men Sverre spiller ikke før fredag.

- Grunnen til at vi velger å sponse Sverre i EPT er ikke bare hans pokermeritter. Sverre er også en veldig god ambassadør for pokeren, både i Norge og på den europeiske arenaen, sier Michael Holmberg, nordisk sjef for PokerStars, i en pressemelding.

Hva som skjer etter årets EPT-sesong er foreløpig ikke avklart.

- Etter sesongen skal vi sette oss ned og snakke mer, bekrefter oslogutten.

Norsemen består
Krogh Sundbø er for mange også kjent som pokerkommentator på TVNorge, hvor han kommenterer nettopp EPT-turneringene.

Det kan synes som om det norske laget han er medlem av, Norsemen, er nede for telling. Laget mangler fast sponsor, og i Dortmund er bare to av lagets fem spillere (Krogh Sundbø og Torstein Iversen) med.

Den tidligere europamesteren avviser imidlertid at Norsemen er i ferd med å oppløses.

- I alle høyeste grad ikke. Jeg synes at vi nå er på at plan hvor vi om mulig fungerer enda bedre. Vi trener sammen, prøver å bli bedre i poker sammen og har det fundamentet i bunn. Vi blogger også sammen. Det er mye det samme som tidligere, men vi har ikke lenger samme sponsor, forklarer Krogh Sundbø.

Strammer inn
Forrige EPT-sesong markerte Norsemen seg positivt, og flere av spillerne nådde finalebord i de største turneringene i Europa. Denne sesongen har ingen Norsemen kommet i pengene i noen av EPT-turneringene.

- Denne sesongen har absolutt vært en nedtur. Det kan vi ikke stikke under en stol. Fokus har mye å si i en sport som poker også, og fokus har kanskje ikke vært på topp. Men jeg tror en spiller som for eksempel Anders (Berg, red. anm.) får et gjennombrudd snart.

Selv har Sverre Krogh Sundbø bestemt seg for å stramme inn spillet når han setter seg ned rundt et av bordene på kasinoet i Dortmund fredag.

- Det blir en litt strammere Sverre her enn før, men «movene» ligger jo der fortsatt. Jeg har stor tro, og synes selv at jeg spiller godt om dagen. Vi får se åssen det går, avslutter Krogh Sundbø.

Norges første PokerStar.