Norske ishockeyspillere er i vinden som aldri før, takket være god innsats i den svenske eliteserien og ikke minst for det norske landslaget i OL og VM sist vinter.

Først ble Mats Zuccarello Aasen klar for New York Rangers. Så gikk Jonas Holøs til Colorado Avalanche.

Mandag ble det også klart at Mathis Olimb (24) forlater svenske Frölunda til fordel for Chicago Blackhawks, som nylig ble Stanley Cup-mestere.

Interesse siden VM
- Jeg har visst om interessen siden VM, men det er først de siste ukene det er blitt konkret. Den endelige avgjørelsen tok jeg ikke før i går, sier Olimb til Nettavisen.

Foreløpig er han veldig usikker på hva som venter.

- Det kan helt sikkert hende at jeg må ned og spille i AHL. Jeg har ingen garanti om å få spille i NHL. Men det er det som er målet, og jeg har fått ålreite signaler på at de ønsker å satse litt på meg, sier Olimb, som har undertegnet en ettårskontrakt.

Han tror VM-innsatsen ble utslagsgivende for at amerikanerne kom på banen.

- Grei sesong
- Det gikk veldig bra i VM, synes jeg selv. I tillegg hadde jeg en grei sesong i Sverige, og to gode sesonger i Tyskland før der, poengterer Olimb, som naturligvis gleder seg til å ta steget opp blant superstjernene.

Den 24 år gamle løperen spilte for Vålerenga til 2007. Deretter spilte han to sesonger i Augsburger Panther i Tyskland før turen gikk til svenske Frölunda i fjor sommer. På 62 kamper i Frölunda tegnet han seg for ti mål og 28 målgivende pasninger.

Sjekk siste sportsnytt her!