RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann vant millioner i Dubai

VANT MILLIONER: Bærums-mannen William Buick red inn til seier i Dubai.
VANT MILLIONER: Bærums-mannen William Buick red inn til seier i Dubai. Foto: Ahmed Jadallah (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Red inn til seier i Dubai World Cup.

Den norske jockeyen William Buick og Prince Bishop ordnet storgevinsten på Meydan Racecourse lørdag kveld. Sammen seiret de i verdens best betalte galoppløp, Dubai World Cup.

Seks millioner dollar, nesten 47 millioner kroner, var seierssjekken. Den gikk til Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, kronprinsen av Dubai. Buick fikk ti prosent inn på egen konto: 4,7 millioner kroner for to minutter rundt Meydan var en solid betaling til 26-åringen som flyttet fra Norge til England som 15-åring.

Da startet han som lærling med en lønn på 400 kroner i uken. Nå har han jockeybransjens toppjobb som førsterytter hos bransjens mektigste mann, «The Ruler of Dubai», visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater.

- Jeg drømmer. Dette er ubeskrivelig, sa William Buick etter triumfen på Prince Bishop, som ikke var mer enn femterangert i et løp med verdensstjerner fra USA og Japan i feltet.

Overrasket
William red et perfekt løp med en hest som er en «slow starter», men desto sterkere på oppløpet.

- Halvveis skjønte jeg vel at det kom til å gå veien. Da var vi oppe i ryggen på California Chrome, oppsummerte vinnerjockeyen som fikk sitt definitive gjennombrudd på samme bane i 2010.

Da vant han Dubai Sheema Classic med Da Re Mi, hesten til musikalkomponisten Andrew Lloyd Webber.

Tirsdag reiser William Buick tilbake til England og Newmarket.

USA tok de to andre pallplassene i Dubai World Cup. California Chrome ble toer, Lea nummer tre. Annenpremien var verdt 15 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere