Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn er lei av Northug

- Overraskende høye tall.

OSLO/LILLEHAMMER (Nettavisen): En undersøkelse som Ipsos MMI har gjort på vegne av Nettavisen, avslører at hele 67 prosent av Norges befolkning mener at Petter Northug får for mye omtale i media.

1009 respondenter er blitt stilt spørsmålet «I hvor stor grad synes du Petter Northug får for mye omtale i media?» denne uka.

21 prosent svarte «i meget høy grad», 20 prosent mente han gjør det «i ganske høy grad». 26 prosent svarte «i noen grad», mens 26 prosent mente at han ikke gjør det i det hele tatt. Bare sju prosent hadde ingen formening om temaet.

- Gjør fornuftige ting
- I en undersøkelse Ipsos MMI har gjennomført for Nettavisen i Norge, kommer det frem at 67 prosent mener du får for mye medieomtale. Hva synes du om det?

- Det stemmer bra, det. Jeg føler at jeg ikke prater så mye til media med unntak av pressekonferanser, så det er sikkert lite å skrive om der ute, sier Petter Northug til Nettavisen.

- Synes du selv det blir for mye Northug i pressen?

- Nei, jeg leser ikke så mye om meg selv, så for min del går det greit. Jeg gjør heller fornuftige ting, sier Northug.

75 prosent i Midt-Norge
Ipsos MMI-undersøkelsen viser at det er flest i den eldre garden som er lei av å se Northug i avisene, og færrest i den yngre garden. Mens 58 prosent av dem mellom 15 og 24 år mente Northug får for mye omtale, svarte 36 prosent av dem «ikke i det hele tatt». Hele 79 prosent av dem over 60 år mente at Northug får for mye medieomtale.

Selv i sin egen landsdel svarer folk flest at de synes Petter Northug får for mye omtale. I Midt-Norge svarte 23 prosent «i meget høy grad», 19 prosent «i ganske høy grad» og 33 prosent «i noen grad» på spørsmålet om i hvor stor grad de synes Mosvikas store sønn får for mye medieomtale.

Totalt mener altså 75 prosent av dem som er bosatt i Midt-Norge at Northug får for mye omtale. I Oslo svarte 62 prosent det samme, mens tallet for østlandet ellers er 67 prosent, for vestlandet er 68 og Nord-Norge er 60.

- Overraskende høye tall
Northugs langrennskollega Eldar Rønning hevder han ikke vier mye oppmerksomhet til avisspaltene.

- Jeg gir «bæng» i hva som står i media. Når dere stiller sånne spørsmål, tyder det på at dere har lite å skrive om, sier Rønning til Nettavisen.

Han får støtte av Martin Johnsrud Sundby.

- Jeg stiller meg bak det Eldar sier.

TV 2s erfarne langrennsreporter Ernst A. Lersveen er overrasket over tallene.

- Mange føler nok at de har Northug på brødskiva. Men han er en stor idrettsmann og har en x-faktor vi føler forsvarer mengden dekning vi i TV 2 gir ham. Men jeg synes det er overraskende tallene er så høye, sier Lersveen til Nettavisen.

69 artikler per dag
Ifølge Retriver er Petter Northug omtalt i 23.323 artikler så langt i 2013. I fjor ble han omtalt 16.426 ganger.

Til sammenligning har den ferske verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, blitt omtalt i 10.179 artikler i papir- og nettaviser i 2013, mens for eksempel Aksel Lund Svindal er omtalt 6770 ganger, Marit Bjørgen 14.558 ganger og Therese Johaug 11.082 ganger.

Northug er altså i snitt omtalt i 69 artikler per dag i 2013. Det er kanskje ikke rart folk synes det er nok?

Her er tidligere omtale av Petter Northug:

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken