Allerede i vår markerte Daniel Hoelgaard seg så sterkt at Omega Pharma-Quick Step, laget til Tom Boonen, fikk øynene opp for syklisten fra Sandnes.

De tok kontakt med rytteren som i år har kjørt sitt første år som senior. Da fikk de vite at han hadde en like talentfull lillebror med navn Markus. Da sistnevnte ble nummer fem i juniorenes Paris-Roubaix bestemte det belgiske laget for å kalle begge inn til en treningssamling med flere av verdens største talenter.

Siden den gang har de holdt kontakten med storlaget, og selv om Daniel kjørte høstsesongen som stagiaire hos norske Øster Hus-Ridley, var han klar på at det belgiske lagets interesse for han var meget interessant med tanke på fremtiden.

Lefevere fløy til Norge
Storlaget omorganiserer nemlig foran neste sesong og etablerer et eget rekruttlag. De to nordmennene fikk tilbud om å bli med på dette, og tirsdag annonserte Daniel via twitter at de to brødrene har signert.

- Det er veldig deilig. Det har vært en lang prosess og mange rykter, så det er godt å få det på plass, forteller Daniel Hoelgaard til procycling.no.

Han er ikke i tvil om at han har tatt det riktige valget.

- Når Patrick Lefevere flyr til Norge ene og alene for å signere oss vet du at de har lyst på deg. Vi hadde et fire timer langt møte med han på Sola flyplass i dag.

- Målet deres er at vi etter hvert skal rekrutteres til profflaget. Vi må fortsatt overbevise og kjøre inn resultater, men vi trenger ikke lenger å stresse med å bli oppdaget. Jeg føler vi har hoppet over et steg på veien til å bli proff, sier Hoelgaard.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blir boende i Norge
Hoegaard forteller at det blir et svært internasjonalt lag som vil bli registrert i Tjekkia. Det skyldes at det er her lageier Zdenek Bakal kommer fra. Laget vil trolig signere tre av Bakals landsmenn, et par belgiere og noen franskmenn i tillegg til de norske brødrene.

Til tross for at de har skrevet under med et internasjonalt lag blir de værende i Sandnes.

- Vi vil i hovedsak fortsette å bo her hjemme, men om det er kort tid mellom ritt vil vi bli værende i Belgia i de periodene. Vi fikk velge helt fritt hvor vi ønsket å bo, noe som var veldig flott, sier Hoelgaard.

Han møter trolig sine nye lagkamerater i november før de igjen skal samles på en treningsleir i midten av desember. Når sesongen starter skal laget dra Europa rundt og konkurrere.

- Vi har ritt i Tsjekkia, Belgia og Italia blant annet. Det kommer til å være et veldig internasjonalt program med hovedfokus på etapperitt, avslutter en meget fornøyd Hoelgaard.

Det er ventet at laget skal være svært internasjonalt og konkurrere rundt i hele Europa.