RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Nordmenn redd for sikkerheten

Sist oppdatert:
Nordmenn i Torino stoppes på gaten før hatoppgjøret mellom Juventus og Liverpool. Tore Hansen frykter for sikkerheten.

Flere nordmenn har tatt turen til Torino for å følge Liverpool mot Juventus i Champions League. Men etter hendelsene på Guiseppe Meazza-stadion i Milano tirsdag kveld, frykter de for sikkerheten sin i Italia.

- Vi har gått litt rundt i sentrum i dag og her er det veldig lite engelskmenn og forsåvidt også Juventus-supportere. Vi har blitt stoppet et par ganger og spurt om vi er fra England, men vi har ikke sett noe bråk. Men vi er skeptiske til det generelle sikkerhetsnivået på kamper her nede, sier Tore Hansen til TV 2 Nettavisen.

Ingen kroppsvisitering
I tillegg til gårsdagens bråk, ble over 200 personer arrestert etter tribunebråk på ulike arenaer i Serie A i helgen. Det får nordmennene til å bekymre seg.

- Jeg snakket med en som var på Guiseppe Meazza forrige helg og han fortalte om at det var ingen form for kroppsvisitering slik at en kunne ta med seg inn hva som helst. Noe en fikk se eksempel på i går, forteller Hansen.

Foran oppgjøret på Anfield ble det holdt en liten minnestund for ofrene på Heysel stadion for 20 år siden og Liverpool-supporterne fikk en mulighet til å be om unnskyldning for det som skjedde i Belgia. Ikke alle italienerne som var til stede aksepterte beklagelsen. Derfor har det versert rykter om hva som skal skje når Liverpool-fansen kommer til Torino.

- Det er ting som er blitt sagt, men det er vanskelig å vurdere det. Det var tross alt nesten 40 italienere som døde på Heysel og jeg kan godt forstå at folk har vanskelig for å godta en unnskyldning. Men det en ikke kan akseptere er at man tyr til vold for å gjengjelde det som skjedde. Hvis det skjer noe, så er det veldig trist. Og da har vi ikke kommet noe videre på 20 år, sier Hansen.

Mer bråk i Italia
I England har det blitt gjort mye for å forhindre tribunevold og det har også fått rensket godt opp i supporterkulturen der. Hansen tror Italia ligger noen år etter og har et større problem med bråk og sikkerhet.

- De fleste Liverpool-supportere er ikke vant til bråk lenger. De er vokst opp med god stemning på tribunene. Jeg tror de har en større jobb å gjøre i Italia, sier han.

Nå håper han bare at kveldens kamp blir uten opptøyer.

- Jeg håper det blir en kamp som står i fotballens tegn og at det ikke skjer noe dumt, avslutter sørlendingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere