Nordmenn sentrale i Brugge-triumf

Foto: AP/Scanpix

Rune Lange og Bengt Sæternes scoret målene som ga Brugge 2-1-seier over Ajax og et fortsatt liv i europacupen. Men det blir bare UEFA-cup.

09.12.03 23:43

BRUGGE - AJAX 2-1: Det var nemlig ingen hjelp å få fra gruppevinner Milan, som sendte sine beste spillere til Tokyo for å forberede seg til helgens interkontinentale supercup mot Boca Juniors. B-laget tapte 1-2 hjemme mot Celta, som dermed går til åttedelsfinale.

Trond Sollieds Brugge-lag var høyt oppe, langt nede og temmelig høyt oppe igjen i løpet av 90 minutter på en isete og ujevn bane. Seieren mot storlaget fra nabolandet betyr at Ajax har spilt ferdig i europacupen for denne sesongen.

Rune Lange markerte seg umiddelbart på Jan Breydelstadion, men ikke på den beste måte. Etter bare sju minutter hadde han en kjempesjanse til å gi vertene en drømmestart, da han umarkert fikk nikke fra fire meters hold. Han greide ikke å treffe mellom stengene.

Langes revansj

Brugge startet kampen klart best og spilte gjennombruddshissig fotball mens Ajax spilte altfor omstendelig på det vanskelige underlaget. Etter flere gode Brugge-sjanser gjorde Lange opp for missen sin i det 27. minutt.

Olivier De Cocks lange framspill spratt en gang før Lange vant en duell med John Heitinga og nikket forbi keeper Bogdan Lobont som var på halvdistanse.

Med ledelse for Brugge, og uavgjort i Milano, lå Sollieds lag an til å avansere til åttedelsfinale i mestercupen. Men Lange var ikke lenge i paradis. Noen minutter før pause førte en stygg konsentrasjonssvikt av Peter Van der Heyden til utligning.

Brugge-spilleren handset helt unødvendig, og Wesley Sonck utlignet på straffe.

Dermed var Ajax i posisjon til å gå videre i mesterligaen, ettersom det sto 1-1 ved pause også i Milano. Utover i 2. omgang spilte Brugge stadig mer febrilsk og desperat, mens Ajax virket farlig på kontringer.

Sæternes ble helt

Vel midtveis i omgangen kom beskjeden om at Celta hadde tatt ledelsen i Milano, og dermed måtte Ajax vinne for å gå videre i mesterligaen. I det 66. minutt hadde Sæternes kommet inn for Lange, som noen minutter tidligere ble stygt felt, og det var han som skulle utnytte situasjonen til å vende kampen Brugges vei.

I det 84. minutt kontret Brugge mot et Ajax-lag som sendte mange spillere framover. Martens fant Sæternes, som skjermet ballen, sendte bort Grygera og skjøt. Han fikk ikke akkurat drømmetreff, men Lobont greide ikke å stoppe skuddet som rullet i mål.

Brugge holdt tett i hektiske sluttminutter og måtte deretter vente på sluttsignalet i Milano for å få vite om det ble UEFA-cup eller mestercup. Det ble den minst gjeve turneringen, men for nordmennene kan det bli gjevt nok – for eksempel om Brugge trekker Rosenborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.