*Nettavisen* Sport.

Nordmenn skal trene med Boonens lag

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)

- De er begge veldig talentfulle og fortjener denne sjansen, sier Alexander Kristoff om brødreparet.

09.05.12 20:33

Tirsdag kveld kom nyhetene om at brødrene Daniel og Markus Hoelgaard har fått en unik mulighet.

De to Sandnes-syklistene skal nemlig ha tiltrukket seg oppmerksomheten til storlaget Omega Pharma-Quick Step, og har blitt invitert til en samling med laget i slutten av måneden.

Begge to blir regnet som store talenter, og Daniel har begynt sesongen meget bra. To seirer fra Kermesse-ritt i Belgia har det blitt. I fjor tok han også 7. plass i junior-VM.

Ingen garanti
- Det var mest på grunn av det jeg presterte i Belgia, men de ble nok mer enda mer overbevist da de søkte opp resultatene mine som junior, forteller Daniel Hoelgaard til sykkelnytt.no.

- Vi ser veldig frem til samlingen, det blir en stor sjanse for både Markus og meg til å få vise oss frem for et av verdens beste sykkellag. Det er jo selvsagt ingen garanti for at vi får kontrakt, men nå har vi i hvert fall et navn hos dem.

Som Daniel sier er det ingen garanti at de to brødrene får kontrakt hos storlaget. Tidligere har Vegard Robinson Bugge vært med på noe liknende, men er fortsatt syklist hos Joker Merida.

Kristoff er positiv
Selv om ingenting er avgjort, er proffsyklist Alexander Kristoff meget glad på ungguttenes vegne.

- Jeg har kjørt noen lokale ritt mot dem, og de er begge veldig talentfulle og fortjener denne sjansen. Dersom de får kontakt med Quick Step er det veldig spennende, sier Kristoff til procycling.no.

Markus Hoelgaard er andreårsjunior, og dermed ikke aktuell for topplaget. Han må heller sikte seg inn på en plass på U23-laget. 17-åringen har hittil i år imponert med en sterk femteplass i juniorenes Paris-Roubaix.

- Det skal en del til for å få tilbud så tidlig, men det ville i så fall være for U23-laget. Dersom Daniel får tilbud om å gå dit, så er nok muligheten stor for at jeg gjør det samme, sier Markus til sykkelnytt.

Samlingen er fra 27. til 30.mai, og det skal være en gruppe på rundt 20 lovende sylkister som samles.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag