RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.koafoto.no)

Nordmenn til «ungdommens Tour de France»

Vegard Stake Laengen vil på pallen i «Tour of the Future».

Tour de l’Avenir er et U23-ritt for fremtidens sykkelhelter. Rittet som omtales som «Tour of the Future», eller «ungdommens Tour de France», er en mini-utgave av Tour de France.

Ryttere som Felice Gimondi, Laurent Fignon og Miguel Indurain har gått fra å vinne Tour de l’Avenir til å bli store mestre i Tour de France.

Seks talentfulle nordmenn er tatt ut av Norges Cykleforbund til å representere Norge i årets utgave av rittet.

Vegard Stake Laengen, Vegard Robinson Bugge (begge Joker Merida), Bjørn Tore Hoem (Plussbank Cervélo), Sven Erik Bystrøm, Filip Eidsheim og Johan Fredrik Ziesler (alle tre Team Øster Hus-Ridley) har gjort seg fortjent til en plass på laget.

Satser på topplassering
Asker-gutten Vegard Stake Laengen (Joker Merida) har hatt Tour de l’Avenir som et mål lenge. 21-åringen er Norges store håp for sammendraget i rittet.

- Jeg har egentlig aldri fått noe klarsignal. Men det har vært snakk om det, så det har ligget i planene. Jeg har forberedt meg til det og det var ingen overraskelse at jeg ble tatt ut, for å si det sånn, forteller Stake Laengen til procycling.no.

Stake Laengen tok sølv i landeveis-NM og bronse i U23-EM på tempo tidligere i år, og har kjørt imponerende hele sesongen. I Tour de l’Avenir vil han benytte seg av sjansen til å imponere en hel sykkelverden.

- Det er klart at l’Avenir er et løp som profflagene følger med på. Det er en fin mulighet til å bli lagt merke til. Jeg har plukket ut dette løpet og hatt det som mål gjennom hele sesongen. Jeg tror det blir et bra løp, det er noe jeg ser fram til, fortsetter Joker Merida-rytteren.

- Muligheter til å kjempe i toppen
- Målsetningen blir topp tre i sammendraget, sier en bestemt unggutt da procycling.no spør om ambisjoner og målsetninger foran det som er et av de viktigste utstillingsvinduene for U23-rytterne.

- Jeg har sett i de siste løpene jeg har kjørt at det er muligheter til å kjempe i toppen, sier han.

Stake Laengen har klart for seg hva som skal til for å gjøre det godt.

- For at man skal klare et sånt løp må man ha en klar målsetning og tenke på det fra første etappe, man må kjøre offensivt og passe på at man ikke taper tid. Jeg kan være med å kjempe på de virkelig harde etappene. Jeg vet at klatreformen har vært bra, sier 21-åringen.

Frykter Tour of Norway-mester
Mange av de aller sterkeste sykkeltalentene stiller til start i rittet. Denis Mentsjov og Bauke Mollema er noen av rytterne som har vunnet rittet i nyere tid. Edvald Boasson Hagen vant tre etapper i rittet i 2006.

- Kjenner du motstanden du møter i Frankrike?

- Det blir en del av de kjente. Det som jeg er usikker på er hvor mange av Pro. Continental-rytterne ute i Europa som stiller. Det blir litt avgjørende.

Stake Laengen velger så å trekke frem en kjenning for oss nordmenn. Rabobanks Wilco Kelderman vant Tour of Norway tidligere i år;

- Så har vi Wilco Kelderman fra Rabobank. Han er en sterk mann. Jeg vet at det er mange sterke, blant annet han som vant i Alsace, Thibaut Pinot på FDJ. Spørsmålet er om han skal kjøre for Frankrike eller ikke. Hvis han kjører er han en veldig farlig mann, konkluderer Stake Laengen.

Tour de l’Avenir går fra 3.-11. september. Den beste dekningen får du selvfølgelig på procycling.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere